ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Έξαλλος ο Μπάιντεν: «Η μνήμη μου είναι μια χαρά, ξέρω τι στον διάολο κάνω!» – Ξέσπασμα σε ζωντανή μετάδοση


Σε ένα οργισμένο και συγκινησιακά φορτισμένο διάγγελμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του χθες Πέμπτη, έπειτα από τη δημοσιοποίηση πορίσματος ειδικού εισαγγελέα, το οποίο τον απαλλάσσει μετά την έρευνα για το ότι διατήρησε στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα, αλλά τον περιγράφει ως «ηλικιωμένο» με «κακή μνήμη», σχόλια που μπορεί να του κάνουν μεγάλη πολιτική ζημιά, ενώ δεν απομένουν παρά μερικοί μήνες ως τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
«Έχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι στον διάολο κάνω, που να πάρει. Η μνήμη μου είναι μια χαρά!», αντέταξε ο 81χρονος Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια έκτακτου τηλεοπτικού διαγγέλματός του.
«Είμαι το πιο ικανό άτομο σε αυτή τη χώρα για να ολοκληρώσω τη δουλειά που ξεκίνησα» είπε απαντώντας σε δημοσιογράφο ακόμη ο Μπάιντεν σύμφωνα με τους FT.



Μερικές ώρες νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα πόρισμα ειδικού εισαγγελέα για τον τρόπο που χειρίστηκε ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαβαθμισμένα έγγραφα. Το κείμενο, με έκταση 388 σελίδων, δεν εισηγείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, όμως στέκεται στο πιο τρωτό του σημείο —την ηλικία του— και διαπιστώνει πως «η μνήμη του έχει χειροτερέψει».
Ο κ. Μπάιντεν «δεν θυμόταν πότε ήταν αντιπρόεδρος», ούτε τη χρονιά του θανάτου του μεγαλύτερου γιου του Μπο, τόνισε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ.
«Πώς διάολο τολμάει να το αναφέρει αυτό;» ξέσπασε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος ειδικά σε αυτό το τελευταίο σχόλιο, με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση και οργισμένο τόνο. «Δεν χρειάζομαι κανέναν να μου θυμίσει πότε πέθανε…» πρόσθεσε.