ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Πώς θα γίνεις γιατρός με 7.700 μόρια και αρκετές χιλιάδες ευρώ...


...και θα σε καμαρώνει ο Πιερρακάκης των αρίστων

Ελεγα χτες οτι σήμερα θα σας πω πως θα γίνετε γιατρός με βαθμό 7-8 στα 20, βέβαια άργησα και τα ειπαν αλλοι, οποτε ας επαναλάβω συνοπτικά:  Θα'ρθει το ιδιωτικό ΑΕΙ και για να μπεις θα πρέπει να πιάσεις την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του πεδίου (του ΠΕΔΙΟΥ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ), δηλαδή περυσι 9,6 για το πεδίο των σχολών υγείας, ΑΛΛΑ θα το πολλαπλασιάσεις επι 0,8 άρα με 7,7 βαθμό και 10-20.000€ δίδακτρα ανά έτος, θα γίνεις ενας υπέροχος γιατρός και θα σε καμαρώνει ο Πιερρακάκης των αρίστων. 
Επίσης αν έχεις πιο πολλά λεφτά, απλά πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και κάνε το Διεθνές Απολυτήριο, οπότε θα μπεις χωρίς καν πανελλήνιες. Μιλάμε για τρελή αριστεία.
N. Μάστορας (fb)

****
Ο υπουργός παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε τι θα ισχύσει για τις εγγραφές στα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, και μίλησε για μια «ειδική ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα προκύπτει ως εξής:
«Εχουμε 4 επιστημονικά πεδία.
Στο καθένα βγαίνει ένας μέσος όρος επιδόσεων και από αυτόν παίρνουμε τον μικρότερο και τον πολλαπλασιάζουμε με το 0,8 και βγαίνει ένας και μόνο βαθμός.
»Χονδρικά αυτός αντιστοιχεί σε ένα πλαφόν κάτω από το οποίο δεν μπορείς να μπεις στα μη κρατικά πανεπιστήμια.
»Άρα κάποιος που δεν έχει πρόσβαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο κάτω από ένα όριο, δεν θα μπορεί να πάει στα μη κρατικά πανεπιστήμια».