ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

«Δεν είσαι δημοσιογράφος, είσαι γιουσουφάκι»!..


Ανοίκεια επίθεση Μαρκόπουλου στην (πρώην) συνάδελφό του Ελένη Καλογεροπούλου [βίντεο]


Επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -και πρώην δημοσιογράφος- Δημήτρης Μαρκόπουλος στην Ελένη Καλογεροπούλου στα πλαίσια εκπομπής του Action 24. Ο βουλευτής της ΝΔ που ήταν καλεσμένος στο κανάλι, με αφορμή το αγροτικό και τις καταλήψεις των φοιτητών που αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων κατά παράβαση του Συντάγματος, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε με πρωτοφανή τρόπο και ανοίκειους χαρακτηρισμούς στη δημοσιογράφο του καναλιού και οικοδέσποινα της εκπομπής, Ελένη Καλογεροπούλου.
Ενω ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το αγροτικό η Καλογεροπούλου έκανε αυτό που το επάγγελμά της υπαγορεύει. Του υπέβαλε μία ερώτηση που στον βουλευτή προφανώς δεν άρεσε και προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά της δημοσιογράφου. 
«Γιατί εξανίστασαι; Γιατί με διακόπτεις; Δεν κάνεις ερωτήσεις, τοποθετήσεις κάνεις» της είπε και ουτε λίγο, ούτε πολύ την «κατηγόρησε» ότι μιλάει σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 «Τι είστε; ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ; Εδώ έχουμε εκπροσώπους και των δύο κομμάτων». Στη συνέχεια την ειρωνευόταν, και όταν η ίδια του είπε ότι μπορεί να είναι ό,τι θέλει εκείνος της απάντησε με στόμφο «ό,τι θέλεις να είσαι, ό,τι να’ ναι να μην είσαι».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επειδή δεν του άρεσαν τα σχόλια και οι ερωτήσεις της Ελένης Καλογεροπούλου και για το θέμα των καταλήψεων και την αντίδραση της κυβέρνησης με εφόδους από τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν φοιτητές, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε ξανά εναντίον της δημοσιογράφου λέγοντας:
«Δημοσιογράφος δεν είσαι, γιουσουφάκι είσαι»
Ο βουλευτής της ΝΔ παρά την παρατήρηση του έτερου οικοδεσπότη Γιώργου Πιέρρου να ανακαλέσει επέμεινε: «Δεν είναι δημοσιογράφος κάνει άλλο πράγμα» και συνέχισε την πρωτοφανή τραμπούκικη επίθεση: «Είσαι με την κατάληψη και τον αναχρονισμό. Είσαι πολιτικό στέλεχος. Επιτίθεσαι συνεχώς σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ που έρχονται στην εκπομπή».
Δείτε το βίντεο από το 16:00 και μετά - και από το 35:00


Υπενθυμίζεται ότι σφοδρές αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ημερών και η δήλωση του –είναι και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη– για «γουρλίδικη Επιτροπή», επειδή δύο από τα μέλη της υπουργοποιήθηκαν κατά τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
«Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη. Δύο καλοί και άξιοι συνάδελφοι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και η Ιωάννα Λυτρίβη υπουργοποιήθηκαν» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την «άστοχη» – όπως είπε – δήλωσή του.