ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Τι άλλαξε μεταξύ Α΄ και Β΄ έκδοσης της Καθημερινής


Μολονότι οι δεύτερες εκδόσεις στον Τύπο δεν είναι πλέον συνηθισμένη κατάσταση, όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια της ευρωστίας τού «χαρτιού» και των μεγάλων τιράζ, η Καθημερινή με την άνεση του δικού της τυπογραφείου που διαθέτει, προχωράει συχνά σε Β΄ έκδοση, όπως και σήμερα.
Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης υπάρχει μια μόνο διαφορά στα θέματα που προβάλλονται. Μπήκε το μονόστηλο «χτύπημα» του θέματος για τη βομβιστική επίθεση κατά του υπουργείου Εργασίας («Βλέπουν ίχνη παλαιού "αντάρτικου" στη βόμβα της Σταδίου» ο τίτλος, με παραπομπή στη σελίδα 15) και αφαιρέθηκε το μονόστηλο για το ντοκιμαντέρ με τις μαρτυρίες ατόμων που χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να συναντήσουν ψηφιακές αναπαραστάσεις αγαπημένων προσώπων τους που έχουν πεθάνει (παραπομπή στη σελίδα 29).
Η μικρή αλλαγή έφερε τη μετακίνηση άλλων μονόστηλων προβολών, χωρίς επί της ουσίας να αλλάξει κάτι. Δεν υπήρξε αλλαγή στα δύο βασικά θέματα της εφημερίδες. Το ένα για το «Πώς θα ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα» και το άλλο (πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο) για την παρένθετη μητρότητα. Για αυτό το θέμα η Καθημερινή καταγράφει εμπειρίες γυναικών που μπήκαν στη διαδικασία εθελοντικά.