ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

«Καυτό» εκλογικό τετραήμερο στο σωματείο των δημοσιογράφων


Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Συνδυασμοί και κόμματα

«Καυτό» εκλογικό τετραήμερο έρχεται στο σωματείο των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ), καθώς από τις 6 έως και τις 9 του μήνα, δηλαδή Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, τα ταμειακώς εντάξει μέλη θα ψηφίσουν για το ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, την εξελεγκτική επιτροπή, τα πειθαρχικά συμβούλια και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο.
Φυσικά, οι προβολείς πέφτουν κυρίως στις αρχαιρεσίες για το Δ.Σ. της μεγαλύτερης δημοσιογραφικής ένωσης. Οι παρατάξεις που κατέρχονται είναι οι εξής:

1) Ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» της νυν προέδρου, Μαρίας Αντωνιάδου, με ρίζες στη Νέα Δημοκρατία και γενικότερη αναφορά στην Κεντροδεξιά, αλλά και με στελέχη με παρελθόν σε άλλους χώρους.
2) Η «Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος», που έχει συριζαϊκές καταβολές, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο πως όλοι οι υποψήφιοι είναι πλέον φιλικά διακείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι στη Νέα Aριστερά που προήλθε από την κομματική διάσπαση της Κουμουνδούρου.
3) Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», που είναι ο φορέας του ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ.
4) Η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», που είναι πασοκογενές σχήμα.
5) Η «Νέα ΕΣΗΕΑ», που είναι η ακραιφνής δεξιά παράταξη.
6) Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ», που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικά από δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η απερχόμενη διοίκηση απαρτιζόταν από τις/τους:
 πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου («Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»), α' αντιπρόεδρος Άρια Αγάτσα («Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»), β' αντιπρόεδρος Γιώργος Γαβαλάς («Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»), γενικός γραμματέας Σταύρος Καπάκος («Συσπείρωση»), ταμίας Μάκης Διόγος «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»), ειδική γραμματέας Μάχη Νικολάρα («Συσπείρωση»), μέλη Γιώργος Βότσκαρης («Νέα ΕΣΗΕΑ), Αθηνά Ζύμαρη («Δημοσιογραφική Συνεργασία»), Κώστας Κορέλης (Νέα ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Τσαλαπάτης (ΚΕΔ), Μαρία Ψαρά (Συσπείρωση).