ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Αλλάζει χέρια ιστορική εφημερίδα


Κοινοπραξία του αμερικανικού επενδυτικού σχήματος Redbird και του ταμείου επενδύσεων στα μέσα ενημέρωσης του Αμπού Ντάμπι, του IMI, αποκάλυψε χθες Δευτέρα πως συμφώνησε με την οικογένεια Μπάρκλεϊ να αποπληρώσει οφειλές της στην τράπεζα Lloyds, αφήνοντας να γίνει σαφές πως οδεύει με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει τον έλεγχο του ομίλου μέσων ενημέρωσης με ναυαρχίδα τη συντηρητική εφημερίδα The Telegraph.
Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα, η RedBird IMI γνωστοποίησε πως «σύναψε συμφωνία» για την εξυπηρέτηση δανείων της οικογένειας Μπάρκλεϊ στην τράπεζα Lloyds «στο σύνολό τους», δηλαδή ως το ποσό των 1,2 δισ. λιρών.
Η βρετανική τράπεζα Lloyds, πιστώτρια των Μπάρκλεϊ, έβαλε πωλητήριο στον όμιλο της Telegraph, εμβληματικού τίτλου του συντηρητικού βρετανικού Τύπου, τον Οκτώβριο, για να καλυφθούν τα βαριά χρέη που επισώρευσε η οικογένεια στην οποία ανήκει από το 2004.
Η ημερήσια εφημερίδα, η κυριακάτικη έκδοσή της και το περιοδικό Spectator, το οποίο ανήκει στον ίδιο όμιλο, θα βγουν έτσι από τη κατάσταση εκκαθάρισης στην οποία έθεσε τα ΜΜΕ η Λόιντς τον Ιούνιο.