ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Εκαστος στην επιστήμη του...


Πριν από έναν μήνα ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε αιχμές για τη στάση του Παύλου Πολάκη την περίοδο της πανδημίας όταν «έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα». Αστραψε και βρόντηξε ο αψύς βουλευτής Χανίων, καθώς «σε σχέση με τις γνώσεις μου και την επιστήμη μου δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ και δη από άσχετους» και ενημέρωσε αναλυτικά για τα τρία χειρουργεία που έκανε επισυνάπτοντας και τις φωτογραφίες των αξονικών.

Ο Παύλος Πολάκης που έχει φάει τα νιάτα του στο διάβασμα, έχει περάσει ατέλειωτες ώρες στα χειρουργεία -λένε μάλιστα ότι είναι ένας πολύ καλός γιατρός- και έγινε έξαλλος που κάποιος αμφισβήτησε την επιστημοσύνη του.

Εκτός από την ιατρική όμως υπάρχουν και άλλες επιστήμες. Οπως για παράδειγμα η νομική, η πυρηνική φυσική, η χωροταξία. Και τα οικονομικά επιστήμη είναι. Διδάσκονται στα Πανεπιστήμια, άνθρωποι κάνουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δίνονται Νόμπελ… Είναι επιστήμη να επιλέξεις αν και πώς θα φτιάξεις «μαξιλάρι» ή αν θα πας σε προληπτική πιστωτική γραμμή, πώς και γιατί θα επιβάλεις φόρους κ.λπ. κ.λπ.

Φυσικά υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές απόψεις μεταξύ των οικονομολόγων. Οπως και στην ιατρική που ένας γιατρός σού λέει «πάμε συντηρητικά και βλέπουμε» και ένας άλλος κάτι διαφορετικό…

Αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί αν έχω πρόβλημα υγείας να πάρω σβάρνα τους γιατρούς, όχι τους οικονομολόγους (συγγνώμη, Ευκλείδη, αλλά δεν θέλω την άποψή σου για το αυχενικό μου). Αν ξεκινήσω να χτίσω σπίτι, δεν θα αμφισβητήσω τη στατική μελέτη του πολιτικού μηχανικού -άντε να έχω καμιά διαφωνία με τον αρχιτέκτονα για θέματα αισθητικής και για να βάλει καμιά ντουλάπα παραπάνω- κ.λπ κ.λπ.

Οσο για την απάντηση του Παύλου Πολάκη στην κριτική της Σίας Αναγνωστοπούλου, είναι σοκαριστικά ανώριμη (τουλάχιστον) για κάποιον που εκτός από θεράπων είναι και κήνσορας.

ΥΓ. Ευτυχώς για κάποιους που δεν έχουν στόμα οι τοίχοι των υπουργείων και του Χίλτον...

Αρτεμις Σπηλιώτη