ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Νοσταλγός νοικοκυραίων


Το «φαινόμενο» Κασσελάκης ξαναχτύπησε. Σε συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε -μεταξύ άλλων- ότι έχει «καθαρά χέρια» και ότι το νέο που φέρνει «είναι η επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους, είχε ενδιαφέρον για τον γείτονά του».
Μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη δεκαετία του ‘50, στο μετεμφυλιακό κράτος αλλά και στην επταετία, τότε που... κοιμόμασταν με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά. Μας θύμισε και τον Ευάγγελο Αβέρωφ, που έλεγε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πως η Νέα Δημοκρατία είναι «το κόμμα των νοικοκυραίων». Οπως έλεγε και ένα ποίημα του Ασημάκη Πανσέληνου (Εντιμος Βίος): «Αμέριμνη η ζωή του νοικοκύρη δεν κάνει τούμπες, δεν έχει φτερά και κάποτε σκυμμένος στο ποτήρι στο σκύψιμο γυρεύει τη χαρά».
Κ. ΖΑΦ. / ΕφΣυν