ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Οι ιστοσελίδες που κατέγραψαν ρεκόρ επισκεψιμότητας λόγω του πολέμου στη Γάζα


Η αγγλόφωνη έκδοση του δημοσιογραφικού (πολύγλωσσου) ιστότοπου Times of Israel και η ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Al Jazeera είναι οι κορυφαίες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες του κόσμου για το μήνα Οκτώβριο.
Οι επισκεψιμότητες στα δύο αυτά ειδησεογραφικά σάιτ σημείωσαν αύξηση κατά 604% και κατά 147%, αντιστοίχως, τον προηγούμενο μήνα, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ιστότοπο- παρατηρητήριο ΜΜΕ, Press Gazette.

Η αγγλική έκδοση του ισραηλινού ειδησεογραφικού οργανισμού, που έχει τα κεντρικά του στην Ιερουσαλήμ, είδε την επισκεψιμότητά της να διαμορφώνεται σε 64,2 εκατομμύρια επισκέψεις και πραγματοποίησε ντεμπούτο στη μακρά λίστα με τα 50 κορυφαία σάιτ παγκοσμίως στην 42η θέση, σύμφωνα με την Similarweb, μια ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης και ανάλυσης δεδομένων διαδικτύου (εισηγμένη στο ΧΑ της Νέας Υόρκης το 2021).

Ο επίσης νεοεισερχόμενος στο παγκόσμιο Top 50 ιστότοπος του Al Jazeera, είδε την επισκεψιμότητα του να διαμορφώνεται στα 102,9 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα ο δημοσιογραφικός οργανισμός με έδρα το Κατάρ θα πλασαριστεί στην 27η θέση.

Και οι δύο- εντυπωσιακές- αυξήσεις επισκεψιμότητας συνδέονται κατά πάσα πιθανότητα με την αύξηση ζήτησης ειδήσεων για τη Μέση Ανατολή, ύστερα από το ξέσπασμα συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ- Παλαιστίνης τον Οκτώβριο.

Θεαματικές μεταβολές σημείωσαν εξάλλου το Associated Press (117, 1 εκατ. επισκέψεις, 63% ετήσια βάση), η ιντερνετική έκδοση του αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ABC News (62 εκατ. επισκέψεις και μεταβολή 61%) και ο Independent (αύξηση 49% της επισκεψιμότητα; του ήτοι 104,9 εκατ. μοναδικοί επισκέπτες).

Μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων ειδησεογραφικών ιστότοπων, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων κατά τη διάρκεια του μήνα, ταχύτερα αναπτυσσόμενο ήταν το CNN, το οποίο είδε επισκέψεις αυξημένες κατά 25% σε ετήσια βάση με το κοινό που το επέλεξε να έχει διαμορφωθεί στα 805,2 εκατομμύρια, το Fox News (αύξηση 17% στα 331,8 εκατομμύρια) και η Daily Mail (αύξηση 7% στα 415,1 εκατομμύρια).

Τα πρωτεία κατέχει το BBC με 1,2 δισ. επισκέψεις, παρότι σημείωσε πτώση κατά 4% τον προηγούμενο μήνα συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό. Στην παγκόσμια κατάταξη δεύτερο εμφανίζεται το CNN και τρίτο το MSN με αύξηση στα 665,6 εκατ. επισκέψεις (ετήσια αύξηση 16%).