ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Παγιώνεται η τρίτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ


Tην παγίωση, δημοσκοπικά, της τρίτης θέσης για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιβεβαιώνει η έρευνα της εταιρείας PULSE για τον ΣΚΑΪ, όπου διαπιστώνεται επίσης ότι τόσο οι ψηφοφόροι του όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση προβλέπουν ότι τα πράγματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάνε χειρότερα.
Επίσης, αρνητικά κρίνουν τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE, η Ν.Δ. έχει 33%, Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 9%, η Ελληνική Λύση 5%, οι Σπαρτιάτες 3%, η Νίκη 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και το ΜέΡΑ25 3%.
Στην ερώτηση «πώς κρίνετε της εσωκομματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% τις κρίνει αρνητικά και πολύ αρνητικά, ενώ θετικά και μάλλον θετικά 25%.



Όσον αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποχωρήσεις στελεχών, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σε ποσοστό 38% ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αλλά 42% εκτιμούν ότι θα πάνε μάλλον χειρότερα ή πολύ χειρότερα.


Σε όσους δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν σε ποσοστό 57% ότι θα πάνε λίγο ή πολύ καλύτερα και 34% πολύ ή λίγο χειρότερα.


Στο σύνολο του δείγματος, το 62% εκτιμά ότι θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα, 17% πάνω-κάτω τα ίδια και 13% λίγο ή πολύ καλύτερα.
Διαφωνία με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Σημαντικά είναι τα ευρήματα και για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι την απορρίπτουν στην πλειονότητά τους, ενώ το σύνολο των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο νόμος χρειάζεται βελτιώσεις και αλλαγές.


Οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτιμούν σε ποσοστό 47% ότι είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση, 36% προς σωστή, αλλά πρέπει να γίνουν διορθώσεις και μόλις 10% όπως πρέπει.


Στο σύνολο του δείγματος, πάντως, προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά με ανάγκη να γίνουν διορθώσεις βλέπουν τα μέτρα το 40%, όπως πρέπει το 10% και 30% προς λανθασμένη κατεύθυνση.