ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Μαργαρίτης Vs Πρετεντέρης


Το γάντι που του... πέταξε από τη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιάννης Πρετεντέρης σήκωσε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της «Ανανεωτικής Αριστεράς» στο ΠΑΣΟΚ.
«Δεν είναι μικρό πράγμα να φεύγεις διακοπές ξέροντας ότι αφήνεις τις "προοδευτικές δυνάμεις" στα πολύπειρα χέρια των Μπίστη - Καστανίδη - Μαργαρίτη. Έξι κόμματα μετράει ο καθένας στο βιογραφικό του», αναφέρει ο αρθρογράφος των «Νέων», ασκώντας κριτική πρωτίστως στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γιατί επιμένει σε υποψήφιο κοινής αποδοχής από τις προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να αλλάξει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
«Δικαίωμα του να απολαμβάνει τον "μεγάλο περίπατο" και την εικόνα διάλυσης στο κέντρο της πόλης. Αλλά η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα φανατικών ιδεοληψιών. Τα παραδείγματα Καμίνη και Μπουτάρη το 2010 είναι ενδιαφέρουσες ανατροπές στους δήμους εκείνης της εποχής με σημαντικά βήματα ειδικά τις πρώτες τετραετίες», αναφέρει στην απάντησή του ο Θόδωρος Μαργαρίτης.
Η ανάρτηση-απάντηση στον Γιάννη Πρετεντέρη έχει ως εξής:
«Διαβάζοντας σήμερα τον Γιάννη Πρετεντέρη είδα για άλλη μια φορά να μού κάνει επίθεση με έναν ακραία ειρωνικό τρόπο επειδή διατύπωσα μια σκέψη για την αλλαγή στον Δήμο της Αθήνας. Δικαίωμα του να απολαμβάνει τον "μεγάλο περίπατο" και την εικόνα διάλυσης στο κέντρο της πόλης. Αλλά η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα φανατικών ιδεοληψιών. Τα παραδείγματα Καμίνη και Μπουτάρη το 2010 είναι ενδιαφέρουσες ανατροπές στους δήμους εκείνης της εποχής με σημαντικά βήματα ειδικά τις πρώτες τετραετίες. Τότε ξεπεράστηκαν οι κομματικές υποψηφιότητες και αναζητήθηκαν ευρύτερες συνεργασίες. Κοινωνικές και πολιτικές. Οι κομματικές περιχαρακώσεις απλά θα διευκολύνουν τον Οκτώβριο την άνετη επικράτηση της σημερινής δημοτικής αρχής. Θέτω και ένα ακόμα ζήτημα στο τραπέζι. Ο Κασιδιάρης φαίνεται ότι δεν έχει νομικό κώλυμα για εμπλοκή στις δημοτικές εκλογές. Σκεφτείτε να περάσει τις χωριστές παρατάξεις της σημερινής αντιπολίτευσης στον Δήμο της Αθήνας. Σκεφτείτε την άνοδο της ακροδεξιάς ως μονής ρεαλιστικής επιλογής διαμαρτυρίας για την εικόνα της πόλης.
Αυτά μπορεί να μην απασχολούν τον Γιάννη Πρετεντέρη. Όσοι όμως δεν έχουμε κομματικές ιδεοληψίες και φανατισμό μπορούμε να σκεφτόμαστε ακόμα. Ευτυχώς!».
Η επόμενη περίοδος, όπως καταλαβαίνεται, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

Τ.Τε. / ieidiseis