ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Εκρήξεις στη μασονική Στοά στην Αχαρνών


Έκρηξεις μικρής ισχύος, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκαν γύρω στις 7 το πρωί της Πέμπτης έξω από την Τεκτονική Στοά Αθηνών, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμελή. Το τηλεφώνημα έγινε από άγνωστο πρόσωπο, στο 112 γύρω στις 6.30 το πρωί. 
Όταν έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις της αστυνομίας και οι πυροτεχνουργοί ο μηχανισμός είχε εκραγεί προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές (μαύρισαν οι τοίχοι) και η πυροσβεστική κατέσβεσε τη φωτιά και εντοπίστηκαν τα υπολείμματα του μηχανισμού.
Στην ξύλινη πόρτα του κτιρίου υπήρχε και δεύτερο ύποπτο αντικείμενο, το οποίο ελέγχθηκε από η υπηρεσία πυροτεχνουργών της αστυνομίας (ΤΕΕΜ). Καθώς η συνδεσμολογία του ήταν τέτοια ώστε να μην μπορεί να εκραγεί ο μηχανισμός, το αντικείμενο απομακρύνθηκε από το σημείο χωρίς να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από κομμένα γκαζάκια τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υγρό και κροτίδες.
Η περιοχή, έως και την πλατεία Βάθη, αποκλειστηκε από την αστυνομία, ενώ στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι γύρω δρόμοι παρέμεναν κλειστοί για αρκετή ώρα.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας για τους δράστες, ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί το περιστατικό.