ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ο Άδωνις μπροστά στον… άλλον του εαυτό [βίντεο]


«Γραφικότητες» χαρακτήρισε ο νέος υπουργός Εργασίας τις σκοταδιστικές απόψεις του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, τα συστήματα γεωεντοπισμού και το φακέλωμα πολιτών.
Εκείνο, βέβαια, που ξέχασε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ότι πριν από μερικά χρόνια (όχι πάρα πολλά) υπήρχε ένα άλλο κόμμα εντός βουλής που χρησιμοποιούσε ακριβώς τον ίδιον λόγο και εξέφρασε τότε μέρος της ακροδεξιάς, φονταμενταλιστικής πτέρυγας της ελληνικής κοινωνίας και αυτό ήταν το ΛΑΟΣ.

Εξέχων εκπρόσωπος του κόμματος εκείνου ήταν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, προτού βρει το… γαλάζιο φως του και αυτοβαπτιστεί ως κεντροδεξιός, με τις ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, ξιφουλκούσε από το βήμα της Βουλής κατά της Κάρτας του Πολίτη. Τα επιχειρήματά του, μάλιστα, το 2011, ήταν παρόμοια με τις «γραφικότητες» που εξέφρασε προ ημερών ο Δημήτρης Νατσιός.

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε προαιρετική χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, επικαλούμενος ζητήματα περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι για μια μεγάλη μερίδα ορθόδοξων χριστιανών η κάρτα αυτή είναι πρόκληση και προσβάλλει τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.


Χτες, άλλωστε, από το κόμμα της Νίκης φρόντισαν να… επαναφέρουν τον υπουργό στην τάξη υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του από τα πρακτικά της Βουλής στις οποίες, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Την θεωρώ απαράδεκτη! Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν. Αυτά είναι σχέδια της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως και πρέπει να αντισταθούμε. Το κόμμα μου, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Πρόεδρός μου ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι απολύτως αντίθετοι με αυτή την κάρτα».