ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Tι τρέχει με το ΒΒC;


Το BBC παίρνει «πολύ σοβαρά» την καταγγελία νεαρής κοπέλας εις βάρος γνωστού παρουσιαστή του, σύμφωνα με την οποία ο μη κατονομαζόμενος-μέχρι στιγμής- δημοσιογράφος της έδινε χρήματα με αντάλλαγμα φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.
Ένας «γνωστός» παρουσιαστής κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες σε αντάλλαγμα για γυμνές φωτογραφίες και εικόνες με εσώρουχα, ανέφερε η Sun.
Ούτε ο κατηγορούμενος ούτε η νεαρή κοπέλα, η οποία, όπως αναφέρεται, ήταν 17 ετών όταν άρχισαν οι πληρωμές, δεν κατονομάζονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σπεύδουν να λάβουν αποστάσεις από τις καταγγελίες

Ένας-ένας, οι παρουσιαστές του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου έσπευσαν να δηλώσουν την αθωότητα και την άγνοιά τους. Αρκετοί απέκλεισαν τον εαυτό τους από τη λίστα των υποψήφιων ενόχων. 
Ο Ράιλαν Κλαρκ, για παράδειγμα, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει γυρίσματα στο εξωτερικό για το BBC, έγραψε στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί τα όνομά μου κυκλοφορεί, αλλά είναι αυτή η ιστορία στην Sun- δεν είμαι εγώ μωρό μου. Αυτή τη στιγμή γυρίζω μια εκπομπή στην Ιταλία για το BBC, οπότε βγάλτε το όνομά μου από τα στόματά σας».

Εν τω μεταξύ, ο Τζέρεμι Βάιν (Jeremy Vine) αρνήθηκε επίσης ότι ήταν ο εν λόγω ραδιοτηλεοπτικός. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Απλώς για να πω ότι ανυπομονώ πολύ να φιλοξενήσω τη ραδιοφωνική μου εκπομπή τη Δευτέρα – όποιος κι αν είναι ο «παρουσιαστής του BBC» στις ειδήσεις, έχω το ίδιο μήνυμα για εσάς που έκανε ο Rylan νωρίτερα: σίγουρα δεν είναι μου.

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε στο Twitter: «Λυπάμαι που απογοητεύω τους haters μου, αλλά δεν είμαι εγώ».

Ο Νίκι Κάμπελ σημείωσε πως είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία σχετικά με την αναφορά του σε σχέση με την ιστορία. Ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο με το λογότυπο της Μητροπολιτικής αστυνομίας και τις λέξεις: «Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε με την υπηρεσία της Μητροπολιτικής αστυνομίας για να αναφέρετε το έγκλημά σας».
Στο tweet του έγραψε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάρουμε θέση. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα σαν αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας φίλοι.»

Η Sun ανέφερε ότι η οικογένεια της έφηβης παραπονέθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου και ότι οι πληρωμές χρησιμοποιήθηκαν για τακτική χρήση ναρκωτικών.
«Όταν τον βλέπω στο τηλεοπτικό δίκτυο, νιώθω άρρωστος», είπε η μητέρα του φερόμενου θύματος. «Κατηγορώ αυτόν τον άνθρωπο του BBC που κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού μου. «Πήρε την αθωότητα του παιδιού μου και του έδωσε χρήματα για κρακ που θα μπορούσε να το σκοτώσει.