ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Τέσσερα κουίζ για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ


Tέσσερα κουίζ για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας» του Βασίλη Σκουρή (στο ieidiseis), ενώ ταυτόχρονα δίνουν και τις απαντήσεις τους:ΚΟΥΙΖ Νο1: Ποιο πρόσωπο των «προεδρικών» θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το εάν θα περάσει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου η πρόταση για εκλογή Προέδρου μετά τον Νοέμβριο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Όλγα Γεροβασίλη. Η επιρροή της εξακολουθεί να είναι σημαντική παρότι αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση να είναι υποψήφια για την ηγεσία.

ΚΟΥΙΖ Νο2: Τι απέγινε με την επίθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Παναγιώτη Ρήγα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και με εντολή της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου ο πρώην γραμματέας του κόμματος παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Υπενθυμίζεται ότι το «Πειθαρχικό» του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζουν οι: Βάρτζελη Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαουρτά Λίνα. «Παγορόπουλος» (σσ: επικεφαλής) είναι ο Αντώνης Κοτσακάς.

ΚΟΥΙΖ Νο3: Τι λένε οι φήμες για τις δημοσκοπήσεις που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η μεγάλη ήττα και η διαχείριση της επόμενης μέρας από «τάσεις» και υποψήφιους αρχηγούς, δείχνει να φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πάνω από 11%. Είναι, βεβαίως, φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί μετά την εκλογή νέου αρχηγού, αν και το πώς θα διαχειριστεί τα εσωκομματικά του έως τότε θα παίξουν ρόλο για το σημείο εκκίνησης. 
Όσον αφορά στην κούρσα της διαδοχής –δεν πρέπει να γράψουμε ονόματα που έχουν μετρηθεί από τη στιγμή που δεν έχουμε τη μέτρηση στα χέρια μας- υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και ακολουθούν σε ένα σχεδόν γκρουπ οι υπόλοιποι. (Κάτι, δηλαδή, σαν τον Μητσοτάκη και το δεύτερο και τρίτο κόμμα). Α, και μόνο με το ξεκάθαρο φαβορί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητες να ξεπεράσει το 20%. Να τονίσουμε, πάντως, ότι οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν τάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δείξουν τίποτε παραπάνω, αφού ούτε οι υποψήφιοι είναι γνωστοί, ούτε το εκλογικό σώμα που θα ψηφίσει γνωρίζουμε!

ΚΟΥΙΖ Νο4: Ποιο στέλεχος με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κουμουνδούρου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αρνήθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Διονύσης Τεμπονέρας. (Και τον τιμά το γεγονός ότι την είδηση δεν μας την έδωσε ο ίδιος- και διαψεύσεις δεν δεχόμαστε).