ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Φιλοδοξίες χωρίς φρένο


Η ταύτιση κόμματος και κυβέρνησης στο πρόσωπό του δεν οφείλεται στην εξυπηρέτηση των δικών του «φιλοδοξιών», αλλά των φιλοδοξιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στελεχώνει την κομματική κορυφή με τους απολύτως έμπιστους... αναλώσιμους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος διατηρεί και τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., στην πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα μπέρδεψε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ταύτιση κόμματος και κυβέρνησης στο πρόσωπό του, κάτι που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τον εκάστοτε πρωθυπουργό:
«Υπάρχει πλήρης διαχωρισμός μεταξύ των δύο αυτών ιδιοτήτων […] δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα, για κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας το προσδιορίσω, θα υπηρετώ και τα άλλα μου καθήκοντα, με πλήρη, όμως, διαχωρισμό»…

Ισως τώρα να κατανοούμε το περιεχόμενο της παλιάς ανάρτησης του Κυρ. Μητσοτάκη στα social media, μετά τη συνάντησή του με τον Π. Μαρινάκη, για να τον συγχαρεί που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
«Παύλο, συγχαρητήρια! Συνεχίζουμε να δίνουμε χώρο και ευκαιρίες στη νέα γενιά. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες και στα όνειρά σας» (10.10.2019).

Ωστε ο κ. Μητσοτάκης ευχόταν στον κ. Μαρινάκη να μην αφήσει κανέναν να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες του (άντε, και στα όνειρά του)! Αυτή η πρωτοφανής παρακίνηση των νέων του κόμματός του να «μην αφήνουν κανέναν να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες τους» είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης την ατομική πορεία των κομματικών στελεχών. Και βέβαια αυτή η φράση λέει πολλά για τον ίδιο. Οχι για τον κ. Μαρινάκη.
Το αστείο, δηλαδή, είναι ότι η ανάδειξη του κ. Μαρινάκη στην κορυφή του κόμματος και της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν οφείλεται στην εξυπηρέτηση των δικών του «φιλοδοξιών», αλλά των φιλοδοξιών του αρχηγού του.

- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)