ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Νέο κυβερνητικό αλαλούμ - Το Μαξίμου αδειάζει και τον... έφιππο υπουργό


Mια κυβέρνηση άψογα μονταρισμένη... Αποσύρθηκε προτού ακόμα κυκλοφορήσει ως σκέψη. Ο λόγος για την έφιππη αστυνομία τη σύσταση της οποίας φάνηκε να προαναγγέλει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο δηλώσεών του για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Κυβερνητικές πηγές, τοποθετηθείσες επί του θέματος, ανέφεραν τα εξής:
 «Σας ενημερώνουμε πως προτάθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».
Η άρον άρον «κατάργηση» των σχεδιασμών για έφιππη αστυνομία αναμένεται να πυροδοτήσει νέο πολιτικό κύκλο αντιπαράθεσης, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει από την ανακοίνωση της απόσυρσης του σώματος της πανεπιστημαικής αστυνομίας.
Μετά την γκέλα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη που στις προγραμματικές του δηλώσεις έσπευσε να προαναγγείλει αλλαγή της ρύθμισης της... ΝΔ που προβλέπει το «ακαταδίωκτο» για τα τραπεζικά στελέχη, ήρθαν και οι δηλώσεις του υπουργού Προ.Πο. Νότη Μηταράκη για παραδοχή με το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργησή της καθώς και η σύσταση... έφιππης αστυνομίας...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκης προανήγγειλε σήμερα την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία”. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια», σχολιάζει και καταλήγει:
«Τελικά, το μόνο που μένει είναι το κόστος 30 εκατ. ευρώ για ένα φιάσκο, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και καθημερινά συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι».

Απαντώντας το υπ. Προστασίας του Πολίτη σημειώνει: 
«Σε αντίθεση με αυτά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει πλήρως την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως πράττει ήδη. Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή».
Και προσθέτει: «Όπως τόνισε ο Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, με δεδομένο ότι η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βελτιωμένη, επανεξετάζεται διαρκώς ο τρόπος συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των ΑΕΙ, πάντα σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένο σχέδιο ανά ίδρυμα, που θα καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ασφαλείας των ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα.
Οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται».