ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ολα για τους ιδιώτες!


Δεν θα σταματήσουμε να το γράφουμε. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι λάθος! Είναι άδικη! Είναι παράλογη! Είναι ένα ύπουλο μέτρο που εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα! Τι έχει να πει, άραγε, η τέως υπουργός Παιδείας που επί των ημερών της νομοθετήθηκε η ΕΒΕ και υπεραμυνόταν του μέτρου με το σαθρό επιχείρημα ότι τα παιδιά «μπαίνουν στα πανεπιστήμια με δύο και τρία και μετά δεν αποφοιτούν»; Ποιος, αλήθεια, υποψήφιος πέρασε στο Μετσόβιο ή στην Ιατρική ή στη Νομική έχοντας γράψει ασόδυο ή με «λευκή κόλλα»; Ποτέ κανείς απαντάμε!

Επομένως, γίνεται διάφανη η στόχευση της εφαρμογής της ΕΒΕ, που δεν είναι άλλη παρά να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που σπουδάζουν στα δημόσια πανεπιστήμια και να αυξηθούν εκείνοι που θα πληρώσουν για να σπουδάσουν σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ ή στην καλύτερη σε κάποιο κολέγιο.

Κοιτάξτε, τώρα, πόσο αρμονικά δένουν όλα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού φρόντισε να αποδώσει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στα κολέγια με εκείνα των πανεπιστημίων, αφού παρέκαμψε (μέχρι να το αναθεωρήσει) το άρθρο 16 ενεργοποιώντας ένα άλλο άρθρο του Συντάγματος που επιτρέπει τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών με ιδιωτικά, ξένα ιδρύματα, έβαλε κάθε λογής κόφτες και εμπόδια στους υποψηφίους των Πανελλαδικών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το κράτος θα αποσύρεται σταδιακά από την υποχρέωση χρηματοδότησης των δημόσιων ΑΕΙ, απαξιώνοντάς τα, ώς την τελική υποβάθμισή τους.

Ετσι, μη έχοντας άλλη εναλλακτική, οι οικογένειες που έχουν κάποια οικονομική άνεση θα πληρώνουν τις σπουδές των παιδιών τους στα διάφορα κολέγια. Υπάρχουν, βεβαίως, και εκείνοι που δεν θα τους απασχολήσει καθόλου το ζήτημα και θα φύγουν κατευθείαν έξω για να αγοράσουν τα πτυχία τους από ιδρύματα με τρανταχτά ονόματα. Οσο για τους υπόλοιπους... αυτοί προορίζονται για φτηνά, ανειδίκευτα, εργατικά χέρια.

Διαλεκτή Αγγελή / ΕφΣυν