ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει τη συνεργασία με τα Metropolitan


Τι θα ισχύσει με το Ερρίκος Ντυνάν

Έπειτα από συνεχείς διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ με τα θεραπευτήρια Metropolitan Φαλήρου και Metropolitan General, επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία, με προϋποθέσεις που ικανοποιούν τις θέσεις του Οργανισμού για σημαντικές εκπτώσεις.
Ως εκ τούτου, οι συμβάσεις με τα δύο Metropolitan παρατείνονται έως την υπογραφή νέων συμβάσεων, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η οποία αφορά σε λεπτομέρειες που αναμένεται να συμφωνηθούν.
Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να συμβεί το ίδιο με το θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν, οι προτάσεις της διοίκησης του οποίου απέχουν πολύ από τις προσδοκίες και τις δυνατότητες του Οργανισμού μας. Η τρέχουσα σύμβαση με το Ντυνάν λήγει σήμερα 23/6/2023.
Ωστόσο, το Ντυνάν απεδέχθη την υπογραφή συμφωνίας με τον Οργανισμό μας που προβλέπει:
  • Την πλήρη κάλυψη από τον ΕΔΟΕΑΠ των ασφαλισμένων μας που πραγματοποιούν ή θα πραγματοποιήσουν στο μέλλον Χημειοθεραπείες, Ανοσοθεραπείες και Αιμοκαθάρσεις (χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους) – περίπου 300 νοσηλείες ετησίως
  • Για τις λοιπές νοσηλείες θα γίνεται απευθείας τιμολόγηση του ΕΔΟΕΑΠ στο ποσό που αντιστοιχεί στο ΚΕΝ (Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο) + 20% + τον αναλογούντα ΦΠΑ για τη νοσηλεία, καθώς και στις αμοιβές γιατρών (χειρουργού, βοηθού, αναισθησιολόγου), όπως αυτές έχουν καθορισθεί από τον ΕΔΟΕΑΠ για κάθε περιστατικό (δηλαδή συνολικά σχεδόν 2,5 φορές περισσότερο από αυτά που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ, που σημαίνει μόλις 70% του ΚΕΝ). Το υπόλοιπο ποσό (επί του σημερινού τιμοκαταλόγου που παραμένει σε ισχύ) θα καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ή, εφόσον υπάρχει, την ασφαλιστική του εταιρεία.
Επισημαίνεται ότι οι νοσηλείες που είναι σε εξέλιξη στο Ντυνάν ή έχει εκδοθεί εισιτήριο για αυτές θα καλυφθούν πλήρως από τον ΕΔΟΕΑΠ έως την ολοκλήρωσή τους.