ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Βοά η πιάτσα για σούπερ deal στα media!


Ante portas μια συμφωνία που δεν έχει προηγούμενο…

Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Συγκεκριμένο, και δη ανερχόμενο, μιντιακό γκρουπ προχωρά στην εξαγορά πολύ μεγάλων και γνωστών media brands, τόσο γνωστών που θα προκαλέσουν αίσθηση. Οι πληροφορίες για άλλα μέσα είναι συγκεχυμένες.
Προτού αναφερθούν ονόματα, η εν λόγω σούπερ μιντιακή επένδυση έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Όπως τη δημιουργία τραπεζικού ιδρύματος από τους εν λόγω επιχειρηματίες που ήδη διαθέτουν μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στη χώρα. Συν ότι την επόμενη διετία η αγορά κρίνει πως η διαφημιστική δαπάνη στη μιντιακή αγορά θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Το σενάριο εξαγοράς που προς ώρας δείχνει να έχει παγώσει είναι αυτό (εφημερίδας και σάιτ) της «Καθημερινής», παρά την πρόθεση του Θέμη Αλαφούζου για πώληση. Ως και προ μερικών ωρών οι πληροφορίες μιλούσαν για κλεισμένο deal, κάπου στην πορεία όμως κάτι… χάλασε. Θα φανεί.

Αντίθετα, όλες οι πληροφορίες της πιάτσας συγκλίνουν πως έχει υπάρξει οριστική συμφωνία για την εξαγορά δύο εκ των μεγαλύτερων πολιτικών sites της χώρας έναντι, αντίστοιχα, πολλών και αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις και για άλλα digital Μέσα που ανήκουν (και εξυπηρετούν, αν θέλετε) τη «δεξιά πολυκατοικία», ένα εξ αυτών συζητήθηκε μάλιστα πολύ τα τελευταία 24ωρα για άλλο, αρνητικό λόγο.
Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…