ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ένα σοβαρό λάθος με copy paste σε σοβαρά σάιτ...


Στις σχολές δημοσιογραφίας πρέπει να εισαχθεί μάθημα για το copy paste. Απαραιτήτως. Το επιτάσσουν οι καιροί, οι νέες τεχνολογίες και οι καινούργιες δημοσιογραφικές αντιλήψεις που πάνε χέρι χέρι με το διαδίκτυο. Στα σοβαρά τώρα:
Η αντιγραφή-επικόλληση έχει γίνει κάτι σαν «ειδικότητα» στη δημοσιογραφία. Ο καλός στο αντιγράφω-επικολλώ πρέπει να είναι γρήγορος, προσεκτικός στο ψάξιμο, παραγωγικός σε θέματα –πέρα από χαμηλόμισθος, υποθέτουμε. Αλλά πρέπει να το κάνει και σωστά. Να ξέρει πώς θα πλασάρει σαν δικό του το κοπιαρισμένο. Και το κυριότερο, να μην αναπαράγει τα λάθη, να διυλίζει το κείμενο. Κάτι που συχνά δεν συμβαίνει και έτσι όταν από κάπου αρχίσει ένα λάθος πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα.

Σε κάποιες ιστοσελίδες παίρνουν το κείμενο και το πετάνε στο word σαν τον ασβέστη στον τοίχο με το μυστρί. Κόβουν, ράβουν και κολλάνε. Και έτσι περνάμε μαζικά στο διαδίκτυο γλωσσικά τέρατα και τερατάκια. 
- διαβάστε τη συνέχεια στο HardDog EΔΩ