ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Τότε που υπήρχε το «Έκτακτο παράρτημα»


Το πρωτοσέλιδο μας το θυμίζει ο Βασίλης Σκουντής, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, με αφορμή τη σημερινή 27η επέτειο από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 23 Ιουνίου 1996. Μαζί η πρώτη σελίδα της "Απογευματινής" μας θυμίζει τις εποχές που υπήρχαν έκτακτα παραρτήματα –και αυτά μας ενημέρωναν για την επικαιρότητα που έτρεχε. 
Στις «απλές» εξελίξεις οι εφημερίδες είχαν Β΄ έκδοση (καμιά φορά και περισσότερες εκδόσεις μετά τη βασική, αν ήταν αναγκαίο), οπότε γίνονταν αλλαγές στην πρώτη και στις εσωτερικές σελίδες. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπήρχε βάρδια συντακτών και τεχνικών: για να κάνει τις αλλαγές και να τυπώνονται επιπλέον φύλλα αν χρειαζόταν.
Στις σοβαρές εξελίξεις, όπως αυτές ενός θανάτου, μιας κυβερνητικής παραίτησης κ.λπ. έβγαιναν τα έκτακτα παραρτήματα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Και ξεχύνονταν οι εφημεριδοπώλες στους δρόμους με φορτία εφημερίδων διαλαλώντας το «Έκτακτο! Έκτακτο! Έκτακτο παράρτημα!»
Όσο για την ανάρτηση του Βασίλη Σκουντή, το σχόλιό του για την επέτειο είναι το εξής:
«Σε λίγες ώρες από τώρα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη στιγμή (02.30 της Κυριακής, 23ης Ιουνίου 1996) που ο Ανδρέας Παπανδρέου πέρασε στην αθανασία. "Εμένα θα μου επιτρέψετε τώρα..." είπε στον Τηλέμαχο Χυτήρη και στον Νίκο Αθανασάκη και αποσύρθηκε στα ιδιαίτερα του. Λίγο αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή και κατέλειπε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Ιστορία!»

- από το HardDog