ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Η κρίση στο Documento “έδειξε” τις επερχόμενες αλλαγές στα media


Κοινό μυστικό στον χώρο των μέσων ενημέρωσης αποτελούν οι αλλαγές που έρχονται μετεκλογικά, με τον προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον των έντυπων εκδόσεων να κυριαρχεί. Οι εφημερίδες κινδυνεύουν με λουκέτο, τουλάχιστον οι καθημερινές εκδόσεις τους, καθώς οι μεγάλοι όμιλοι ρίχνουν περισσότερο βάρος στα ηλεκτρονικά και ψηφιακά Μέσα και δεν φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν οποιοδήποτε σχέδιο στήριξης των εντύπων. 
Η ενσωμάτωση, εξάλλου, της πλειονότητας των συστημικών ΜΜΕ στην κυρίαρχη προπαγάνδα και κατευθυνόμενη πληροφόρηση κράτους και κυβέρνησης έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωσή τους.

Η κρίση των επτά ημερών στην εφημερίδα Documento, που άρχισε μετά την απόλυση μιας εργαζόμενης και την αντίδραση των δημοσιογράφων για αυτήν και κορυφώθηκε με τη δημόσια δήλωση του εκδότη διευθυντή Κώστα Βαξεβάνη ότι θα την κλείσει, προωθώντας ένα ιδιότυπο λοκ άουτ, σχετίζεται άμεσα με αυτές τις εξελίξεις. Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Μέσα που στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στηρίζονταν από αυτό, ήταν ήδη σκληρή και πριν την κατάρρευση ων ποσοστών του στις εκλογές της 21ης Μάη. Οι δε εκτιμήσεις και πληροφορίες ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές στην οικονομική και εκδοτική στήριξη των μίντια μετά τις εκλογές έπαιξε ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις.

- από κείμενο στο mediatvnews.gr