ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Τρεις νέοι μαέστροι στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Οικονόμου, Αραβίδης, Παπαπέτρου

H ΕΡΤ ανακοινώνει την ανάθεση της μουσικής διεύθυνσης των Μουσικών Συνόλων σε τρεις εξαίρετους μαέστρους. Ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου θα είναι στο εξής ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Ο Μιχάλης Οικονόμου έχει στο ενεργητικό του διεθνή βραβεία. Επίσης, έχει θητεύσει και συνεργαστεί με περισσότερες από τριάντα ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως τις φιλαρμονικές ορχήστρες του Κατάρ και της Μάλτας, ενώ ταυτόχρονα έχει πλούσιο διδακτικό έργο έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα σημαντικότερα διεθνή και εγχώρια σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας.

Ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Γιώργος Αραβίδης αναλαμβάνει τη μουσική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ανανεώνοντας έτσι την απολύτως επιτυχημένη συνεργασία του με το εν λόγω σύνολο. Με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ο Γιώργος Αραβίδης έχει διευθύνει όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικά μουσικά σύνολα στο εξωτερικό, συνεργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ αξιοσημείωτο είναι το πλούσιο έργο του στις ηχογραφήσεις έργων σύγχρονης μουσικής. Παράλληλα με το καλλιτεχνικό, σημαντικό είναι και το μουσικοεκπαιδευτικό του έργο ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε σημαντικά ωδεία της χώρας.

Τη μουσική διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ θα αναλάβει ο πολυσχιδής αρχιμουσικός Μιχάλης Παπαπέτρου. Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο μουσικό με πολλές διακρίσεις, διεθνείς συνεργασίες, ενώ έχει συμπράξει σε σπουδαίες παραγωγές με τους σημαντικότερους φορείς της χώρας μας, όπως την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, κ.ά.