ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Αττική - Τηλεκπαίδευση για πάσα νόσο...


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε όλη την Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.
Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά μέσω webex.
Ο Νίκος Μάστορας σχολιάζει στο FB:
"Οι εγκέφαλοι του υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν τηλεκπαίδευση αύριο στα κλειστά σχολεία της Αττικής. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δείξουν ότι κάτι κάνουν, όχι να κάνουν πραγματικά κάτι. Επικοινωνιακή είναι η απόφαση. Η οποία ΑΓΝΟΕΙ ότι σε πλήθος περιοχών θα πέφτει το ρεύμα, άλλου δε θα υπάρχει ίντερνετ, οι καθηγητές και δάσκαλοι εφόσον δε θα πάνε στα σχολεία θα πρέπει να κάνουν τηλεκπαίδευση με ίδια μέσα, ενώ και αυτοί έχουν παιδιά που θα κληθούν να τηλεκπαιδευτούν. Πόσους υπολογιστές να έχουν λοιπόν; Η απόφαση αυτή, κατά τη γνώμη μου, ξεπερνά τα όρια της αστειότητας και αγγίζει τα όρια της πολιτικής υποκρισίας. Δεκάδες χρόνια σε αυτή τη χώρα δε γινόταν τηλεκπαίδευση όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τη λειτουργία των σχολείων, αλλά οι παλιότεροι μαθητές ήταν συνήθως καλύτεροι από τους νεους, χωρίς τεχνολογικά μέσα. Απλά έπαιζαν στο χιόνι. Επιπλέον, η απόφαση αυτή θα χωρίσει τον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό σε δύο κατηγορίες, όσους μπορούν να συμμετάσχουν κι όσους όχι . Για να μην θυμήσουμε τo θέμα των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων μαθητών στο WebEx. Τηλεκπαίδευση για πάσα νόσο και πάσα μαλακία, θα έλεγαν οι αρχαίοι.
Επικοινωνιακά λοιπόν πάντα κινούμενη, η αξιοθαύμαστη υπουργός θα μας πει αύριο ότι παράγει έργο ακόμα και όταν την πολεμάει η... Μπάρμπαρα. Θυμηθείτε να της επικοινωνήσετε τα δέοντα στις εκλογές".