ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σε φάση μεγάλων αλλαγών οι ροκ ραδιοσταθμοί της Αθήνας


Αποχωρήσεις, παραιτήσεις, μετακινήσεις και νέες προσθήκες 

Στο επίκεντρο πολλών εξελίξεων βρίσκονται ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες ο Red 96.3 και ο Rock FM 96.9. Και στους δύο σταθμούς καταγράφεται μια μεγάλη κινητικότητα, με πολλούς παραγωγούς να αποχωρούν και να «αδειάζουν», σχεδόν, το πρόγραμμά τους, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις ακροαματικότητας, αμφότεροι εμφανίζονται πεσμένοι σε νούμερα.
Στον Red 96.3 ο «χορός» των αποχωρήσεων ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Χρήστο Παπαδά να φεύγει για να αναλάβει τη διεύθυνση των μουσικών ραδιοσταθμών του ΣΚΑΪ. Κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ραδιοσταθμό και οι πρωινοί, Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης, με προορισμό τον Pepper 96.6, και ο Πέτρος Κουμπλής που ήταν στη μεσημεριανή ζώνη. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, ο Red 96.3 κατάφερε να κάνει και μια «μεταγραφή», καθώς «έκλεψε» τον Γιάννη Λεουνάκη από τον βασικό του ανταγωνιστή, τον Rock FM 96.9.
Στον ροκ σταθμό των Αττικών Εκδόσεων οι πολλές αλλαγές ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα. Αρχικά με την παραίτηση της Αθηναϊδας Νέγκα, που έκανε εκπομπες στην πρωινή ζώνη, και την αποχώρηση του Γιάννη Λεουνάκη μετά από 29 χρόνια στο δυναμικό του σταθμού.
 Μια ακόμη πρόσφατη, σχετικά, αλλαγή στο πρόγραμμα του Rock FM 96.9 είχε γίνει πέρσι το καλοκαίρι, με τον Κώστα Ζήκο του Athens DeeJay 95.2 να καλύπτει το κενό που άφησε ο Γιώργος Μελισσινός, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τον Μάιο. Σε επίπεδο «μεταγραφών» ο ροκ ραδιοσταθμός ενέταξε στο πρόγραμμά του τον Θωμά Χρίσταινα από τον Love 97.5, ο οποίος ανέλαβε το πρωινό 10-12, και τον Βασίλη Λούκα που ανέλαβε το μεσημεριανό 1-4.
- από το e-tetradio