ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί τρολάρουν την Πόπη Τσαπανίδου


H παρουσία της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Θεσσαλονίκη σχολιάστηκε δυσανάλογα πολύ σε σχέση με τη σημασία του χαιρετισμού που έκανε πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο "Ιβανώφειο". Η Πόπη Τσαπανίδου ήταν ενθουσιασμένη που βρέθηκε στην πατρίδα της με νέο ρόλο και το έδειξε με αυθορμητισμό και εξωστρέφεια, χωρίς, προφανώς, να προβλέψει πόσος θόρυβος θα γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η έκφρασή της κατά την προσφώνηση του Αλέξη Τσίπρα «πρόεδρε έλα με φόρα» έδωσε έναυσμα στα social να «τρολάρουν» τη νέα εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Έξυπνα tweet , χιουμοριστικά βίντεο και ένας μικρός χαμός στον πολυσυλλεκτικό κόσμο των κοινωνικών δικτύων που λατρεύουν να κάνουν πλάκα με τα «lapsus linguae» των πρωταγωνιστών της πολιτικής.
Αθώο χιούμορ με τον ενθουσιασμό ενός ανθρώπου που πρώτη φορά ασχολειται με αυτή την πλευρά της πολιτικής και δείχνει να χαίρεται κάθε στιγμή από αυτό που κάνει.
Αθώο για όλους; Όχι βέβαια! Το σύστημα της ΝΔ τα ΄δωσε όλα για να γίνει αρνητικό viral το «πρόεδρε έλα με φόρα»
Προφανώς δεν πρόκειται για χιουμοριστική διάθεση ούτε για ελαφρότητα. Είναι μια συνειδητή προσπάθεια αποδόμησης της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την επόμενη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της.
Οι αιτίες: Επειδή πρόκειται για προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα που σηματοδοτεί άνοιγμα στο κέντρο, σπάσιμο των κομματικών στεγανών και ανανέωση, έχει σημασία για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να μην θεωρηθεί επιτυχημένη. Εάν αποτύχει, θα έχει αποτύχει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολύ περισσότερο όταν είναι εξαιρετικά δραστήρια στα ΜΜΕ και το πιο ορατό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή την περίοδο.
Οταν έγινε γνωστή η συνεργασία της Π. Τσαπανίδου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ξάφνιασμα ήταν μεγάλο και η γενική εντύπωση θετική. Επειδή ακριβώς πρόκειται για την επικοινωνία που θεωρείται προνομιακό πεδίο για τον Κ. Μητσοτάκη, δημιουργήθηκε σφοδρή επιθυμία στη ΝΔ να την "κοντύνουν" για να μην αποκτήσει πλεονέκτημα ο Αλ. Τσίπρας στο "γήπεδό" τους.
Η κρυφή προσδοκία του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι η αρνητική δημοσιότητα για την Π. Τσαπανίδου θα πυροδοτήσει εσωκομματικά πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί "συντροφικά" βέλη και αυτό δεν αρέσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έχουν συνηθίσει να αξιοποιούν εσωκομματικές εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
** από το TVXS