ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Επίθεση τουρκικής εφημερίδας στον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου


Ευθεία επίθεση κατά του ιδρυτή και αρθρογράφου της Hellas Journal Μιχάλη Ιγνατίου εξαπολύει η καθεστωτική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. Με αφορμή ερωτήσεις του Έλληνα δημοσιογράφου στον εκπρόσωπο του State Department Νεντ Πράις η εφημερίδα κάνει υποτιμητικά σχόλια σε ένα κείμενο με τη φωτογραφία του και τίτλο Türkiye aleyhinde cevap almaya çalışan Yunan muhabir ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price’ı güldürdü (Έλληνας ανταποκριτής που προσπαθούσε να πάρει απάντηση κατά της Τουρκίας έκανε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις να γελάσει).
Η εφημερίδα επικαλούμενη έναν αστεϊσμό του Νεντ Πράις που είπε στον αρθρογράφο της Hellas Journal και στον Τούρκο ανταποκριτή του TRT, «πρέπει να σας αφήσω να τα τακτοποιήσετε μεταξύ σας», καθώς η ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου του ζητούσε να σχολιάσει τη δήλωση του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ότι δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να πάρει F-16 από τις ΗΠΑ εφόσον δεν αλλάξει η στάση και η συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενοχλήθηκαν σφόδρα από τον διάλογο του Έλληνα ανταποκριτή με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος προς τιμή του προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει στα ερωτήματα του Μιχάλη Ιγνατίου.
Τα τουρκικά ΜΜΕ, έκρυψαν τις δηλώσεις του κ. Πράις, ιδιαίτερα το σημείο που αφορά τους Κούρδους της Συρίας. Ο εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ότι η Ουάσιγκτον δεν θα δεχθεί την τουρκική εισβολή και την επιχείρηση εναντίον των μαχητών του YPG.