ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ο «Άι Βασίλης» Αδωνης και η σκούφια του ξωτικού


Μόνο τη σκούφια του ξωτικού δεν φόρεσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, στις εορταστικές ανακοινώσεις του για το «καλάθι των Χριστουγέννων» και το «καλάθι του Αγιου Βασίλη», που ξεκινάνε στις 14 Δεκεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι η έκτη εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» έχει φέρει μειώσεις της τάξης του 30%, σε σύγκριση με ενάμιση μήνα πριν ή «40% αν συνυπολογίσετε το 10% του πληθωρισμού που μεσολάβησε».
Καθώς απουσιάζει από την πλατφόρμα e-katanalotis η σύγκριση τιμών για τα προϊόντα του «καλαθιού» (μόνο τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου υπήρξε αυτή η δυνατότητα), είναι δύσκολο να επαληθευτεί ο ισχυρισμός του υπουργού. Ο ίδιος πάντως αυτοδιαψεύδεται, καθώς δήλωσε ότι το καλάθι αρχικά κόστιζε πάνω από 110 ευρώ και τώρα έχει πέσει κάτω από τα 100 ευρώ στα 2/3 των αλυσίδων, έκπτωση που αντιστοιχεί σε 9-10%, η οποία σίγουρα απέχει πολύ από το υπεραισιόδοξο 40%.
- από ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην ΕφΣυν