ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης «ντύνεται» Σαμαράς


Όχι μόνο θα είναι παρών στα εγκαίνια του Ιδρύματος "Αντώνης Σαμαράς" την επόμενη Τετάρτη αλλά θα πάει στο Παλλάς κατευθείαν από την Βόρεια Ήπειρο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται από την προηγούμενη μέρα στα Τίρανα για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με τον οποίο ελπίζει ότι θα συμφωνήσουν για παραπομπή της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Με την ευκαιρία θα επισκεφθεί και χωριά της Βορείου Ηπείρου, όπως έκανε πριν από 30 χρόνια ο πατέρας του Κων/νος Μητσοτάκης και έκτοτε κανένας άλλος πρωθυπουργός.
Εκτός από τη Χειμάρρα και τη Δερβιτσάνη θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και στους Βουλιαράτες το χωριό όπου σκοτώθηκε από την αλβανική αστυνομία ο Κ. Κατσίφας, ο οποίος έχει γίνει ήρωας για κόμματα δεξιά της ΝΔ, όπως του Κ. Μπογδάνου και του Η. Κασιδιάρη.
Ο στόχος είναι διπλός: Αφενός να δώσει ένα μήνυμα σεβασμού στα ιερά και τα όσια Δεξιά της Δεξιάς για να ανακόψει διαρροές, αφετέρου να ικανοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει με τον πιο δυναμικό τρόπο την πατριωτική ΝΔ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ειδικά στη βόρεια Ελλάδα το κυβερνών κόμμα χάνει ψήφους προς όσα κόμματα κινούνται δεξιότερα, με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να φαίνεται ενισχυμένη, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη έχει δυναμική εισόδου στη Βουλή, παρόλο που ο ίδιος δεν θα μπορεί να εμφανιστεί ως πολιτικός αρχηγός.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Κ. Μητσοτάκης θα βουτήξει στα πιο βαθιά νερά της Δεξιάς για να προσελκύσει ένα ακροατήριο που απογοητεύτηκε επειδή δεν έσκισε τη συμφωνία των Πρεσπών και, παράλληλα, θα βρει κοινό βηματισμό με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που ενδιαφέρεται έντονα για την εξωτερική πολιτική.
Στα εγκαίνια του Ιδρύματός του θα βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και, επομένως, η συνθήκη θα προσφέρεται για να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας σε μια συγκυρία στην οποία υπάρχουν ρωγμές στη συνοχή της ΝΔ.
Το νέο δείπνο Σαμαρά-Καραμανλή πυροδότησε σενάρια για πρωτοβουλίες των δυο πρώην πρωθυπουργών ερήμην του Κ. Μητσοτάκη που ενώ, αρχικά, δεν ήταν βέβαιο ότι θα βρίσκεται στα εγκαίνια του Ιδρύματος "Αντώνης Σαμαράς" τελικά αποφάσισε όχι απλώς να παραβρεθεί αλλά και να πάει κατευθείαν από τη Βόρεια ΄Ηπειρο δίνοντας πατριωτικά διαπιστευτήρια.

Θοδωρής Καραγιαννίδης / TVXS