ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ψάξε-ψάξε δεν θα το βρεις (το δημοσίευμα)


Χθες το καλό site in.gr, η ναυαρχίδα του ομίλου Μαρινάκη, ανέβασε ένα ενδιαφέρον θα έλεγα ρεπορτάζ για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. Τίτλος του «Κάτι (σοβαρό) τρέχει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο». Σε αυτό έγραφε πολλά κι ενδιαφέροντα.
Διαβάστε και θα καταλάβετε: «Ο αρχηγός, στα χρόνια που ηγείται του Γενικού Επιτελείου, έχει δημιουργήσει μια ομάδα από δικούς του πιστούς αξιωματικούς, δικά του media και ακολουθεί πιστά τις ανορθόδοξες τακτικές πολέμου στην καθημερινή του πρακτική διοίκησης. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι αρχηγοί των τριών επιτελείων είναι τουλάχιστον αμήχανοι απέναντί του και δείχνουν αιφνιδιασμένοι κάθε φορά από την προσωπική του στρατηγική. Όπως και το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ, ενίοτε». Και καταλήγει έτσι: «Ο αρχηγός οφείλει να αντιληφθεί πως η ελληνική πολιτεία έχει θεσμούς στους οποίους οφείλει να υπακούει στο πλαίσιο της υψηλής και κρίσιμης για την πατρίδα και τους πολίτες θέσης του. Αν ο αρχηγός, όμως, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, χωρίς τα γαλόνια και το εθνόσημο».
Σημειώστε (και αυτό έχει τη σημασία του) ότι το άρθρο-ρεπορτάζ του in.gr για τον χαλίφη-στρατηγό ήρθε δύο μέρες μετά την αποκάλυψη του «Documento» ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ.
Προχθες λοιπόν δημοσιεύτηκε το άρθρο-ρεπορτάζ του in.gr για τον Κωνσταντίνο Φλώρο, χθες εξαφανίστηκε. Μαγικό. Το ψάχνουμε και δεν το βρίσκουμε. Είναι δυνατόν να εξαφανίσουμε ολόκληρο στρατηγό έτσι εύκολα;
Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν