ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Έντονη αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με τον Γ. Τσίπρα για άρθρο των Financial Times


Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα ξέσπασε στην ΕΡΤ, με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times για την ελληνική οικονομία. Στο τέλος της συζήτησης, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε ότι το άρθρο ήταν πληρωμένο:
Γ. Τσίπρας: Περί ανάπτυξης, το 2020-2021 ήταν 10 χώρες της ΕΕ που ήταν στο μείον – δηλαδή ύφεση και μετά ανάπτυξη και 17 που ήταν στο συν. Εμείς ήμασταν μείον. Πανηγυρισμοί περί ανάπτυξης συγγνώμη δεν είναι.
Άδ. Γεωργιάδης: Τώρα σοβαρά αμφισβητείτε το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας; Οι Financial Times μας έβαλαν στα 7 θαύματα του πλανήτη.
Τσίπρας: Ναι, ναι καλά…
Γεωργιάδης: Ξέρετε εσείς καλύτερα από τους Financial Times
Τσίπρας: Πόσα πήρε;Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε από την θέση του, μαζεύοντας και τα χαρτιά του. Έπειτα, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να μιλάει διαμαρτυρόμενος:
Γωργιάδης: Όχι παιδιά! Μην φύγετε από εδώ! Είπε κάτι σοβαρό και το κόψατε. Λέει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν το άρθρο. Αυτό είπατε; Είναι διεθνές θέμα αυτό!
Τσίπρας: Το έχετε διαβάσει; Το έχετε διαβάσει; Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος.
Γεωργιάδης: Είπατε ότι ο δημοσιογράφος των Financial Times πληρώθηκε… Αυτό είπατε κύριε;
Τσίπρας: Σας ρωτάω, το έχετε διαβάσει;
Γεωργιάδης: Αυτό είπατε; Προφανώς το έχω διαβάσει.
Τσίπρας: Συμφωνείτε με το άρθρο;
Γεωργιάδης: Είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα κάνω ερώτηση αύριο στους Financial Times. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πληρώθηκαν;
Τσίπρας: Συμφωνείς με το άρθρο;
Γεωργιάδης: Πληρώθηκαν; Εγώ συμφωνώ με το άρθρο προφανώς
Τσίπρας: Καλά εντάξει. Συμφωνείς ότι έχουμε αποπληθωρισμό, ενώ έχουμε 12% πληθωρισμό. Τι να συζητάμε;
Γεωργιάδης: Είπατε τα πήρε! Πληρώθηκαν;
Τσίπρας: Ή ναρκωτικά πήρε ή πληρώθηκε! Ένα από τα δύο

ΝΔ: «Δεν αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ...κάθε θετικό 
δημοσίευμα για την χώρα το θεωρεί fake news»

Για τον άγριο καυγά στον αέρα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «σημαία» κάθε αρνητικό δημοσίευμα, ακόμη και fake news για τη χώρα, αποσιωπώντας όλα τα θετικά, χαρακτηρίζει άρθρο μιας από τις εγκυρότερες εφημερίδες στον κόσμο, ως πληρωμένο από την Κυβέρνηση ή/και αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών!»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία! Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι «ανεξάρτητη δημοσιογραφία» και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο. Αυτός ήταν και αυτός εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτα δεν έμαθε από την εποχή των βοσκοτοπίων και τίποτα δεν άλλαξε», καταλήγει η ΝΔ.