ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Όμηρος του Αδωνη Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης


Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας, αναρωτήθηκε «γιατί δεν βρίσκεται εδώ ο Άδωνις Γεωργιάδης;» και απάντησε ο ίδιος ειρωνικά: «Θα έχει στασίδι σε τηλεοπτικό σταθμό ή θα αγοράζει ρακέτες».
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε το γάντι και ανταπέδωσε με μια ανάρτηση στην οποία εξηγούσε ότι βρισκόταν στη Λάρισα για κάποια επένδυση, για να καταλήξει:
«Όσο αυτός κάνει αστειάκια και ειρωνείες, εμείς εργαζόμαστε για να φέρουμε αποτελέσματα για τον κόσμο. Πόσο κρίμα που ένας άνθρωπος που αξιώθηκε με τόσο μεγάλα Αξιώματα τελικά παραμένει μέχρι σήμερα αυτός που ήταν από την αρχή, ένας απλός καταληψίας Πρόεδρος ενός 15μελούς…».
Ετσι, ο Αδ. Γεωργιάδης κέρδισε άλλα πέντε λεπτά δημοσιότητας που προστίθενται στα πολλά που συλλέγει καθημερινά με διάφορες αφορμές που δεν είναι πάντα για καλό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Για παράδειγμα, εκεί που στο Μέγαρο Μαξίμου ήθελαν να αναδείξουν υπερβολές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (από τον Π. Πολάκη μέχρι την Α. Βαγενά) για να εκθέσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αδ. Γεωργιάδης άρχισε να βρίζει ως «βρωμερό και τρισάθλιο» τον Χρ. Σπίρτζη, χάνοντας κάθε αίσθηση του μέτρου και αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε αθυροστομία.
Λίγες μέρες πριν ενώσεις γυμναστών και διαιτολόγων διαμαρτύρονταν ότι η personal trainer του που είχε ανεβάσει βίντεο από προπόνησή τους στο Tik-Tok δεν έχει την αναγκαία εκπαίδευση. Ο ίδιος είχε πει σε δημοσιογράφους ότι η ανάρτηση δεν είχε την έγκρισή του και ότι ο ίδιος της ζήτησε να κατεβάσει το βίντεο, όμως αλλού είχε πει ότι το ριξε στην άσκηση επειδή ο Γ. Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 είχε πει για την «μπάκα του».
Πόσο αστεία είναι όλα αυτά;
Ο ίδιος ο Γεωργιάδης φαίνεται να πιστεύει ότι είναι. Γι αυτό και μόνος του διαφήμιζε τη συμμετοχή του στο τουρνουά τένις στη Φιλοθέη, ενώ ο Α. Λοβέρδος, κατά καιρούς συμπαίκτης του, εγκωμίασε τη δύναμή του στο γήπεδο χάρη στα 2.000 push ups που κάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Η πληθωρική παρουσία του Αδ. Γεωργιάδη στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφανώς δεν συνάδει με το τεχνοκρατικό προφίλ που θέλει να προβάλει ο πρωθυπουργός, με την επίκληση της θεσμικότητας και το διάβημα της σοβαρότητας που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική επικοινωνιακή στρατηγική.
Ούτε προκύπτει να είναι στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου η κυριαρχία του Αδ. Γεωργιάδη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και όχι πχ του Κυρ. Πιερρακάκη ή του Γ. Γεραπετρίτη που έχουν κεντρώες καταβολές.
Αλλά είναι σαφές ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ελέγχεται και δεν περιορίζεται. Ο Κ. Μητσοτάκης θα πάει στις κάλπες με τον Αδ. Γεωργιάδη πρωταγωνιστή της ΝΔ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του και για το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης.