ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Τι απαντά «Το Bήμα» στα όσα κατήγγειλε ο γιος του Ηλία Μίχου, περί απόλυσής του από την εφημερίδα


Πολλές ήταν οι αντιδράσεις μετά την χθεσινή ανάρτηση στο facebook του δημοσιογράφου, γιου του 53χρονου Ηλία Μίχου, ο οποίος κατήγγειλε απόλυσή του από το μέσο ενημέρωσης («Το Βήμα») στο οποίο εργαζόταν ως διπλωματικός συντάκτης.
Αναφερόμενος στις καταδικαστέες πράξεις του πατέρα του ο Παναγιώτης Μίχος, ισχυρίστηκε πως η διεύθυνση της εφημερίδας τον ταύτισε με τα όσα καταλογίζονται στον 53χρονοο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.
Σήμερα η εταιρεία Alter Ego Μedia (Το Bήμα, Τα Νέα κλπ) απαντά στα όσα κατήγγειλε ο Παναγιώτης Μίχος περί απόλυσης και «οικογενειακής ευθύνης». 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alter Ego Μedia:
«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο. Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση.
Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.
Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης.
Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου»
Ακολουθεί η χθεσινή ανάρτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μίχου:
«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;
Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα» με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.
Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!
Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη.»