ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Αγωγή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά της δημοσιογράφου Αθηνάς Ζύμαρη


Καταδικάζει για μία ακόμα φορά η ΕΣΗΕΑ

Tη βιομηχανία αγωγών κατά δημοσιογράφων καταδικάζει για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Πρόσφατη περίπτωση αποτελεί η αγωγή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Περάματος, σε βάρος του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αθηνάς Ζύμαρη, δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η συνάδελφος ενάγεται επειδή στο πλαίσιο νόμιμης συνδικαλιστικής της δράσης, μαζί με ομάδα γυναικών και εκπροσώπων Σωματείων και Φορέων, αντέδρασαν στην κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» στο μνημείο πεσόντων του δήμου Περάματος, κατά τον περσινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Είναι μάλιστα εντυπωσιακό, ότι η αγωγή αυτή κατατέθηκε ενόσω συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Εφετείο Αθηνών, λαμβάνοντας πολιτικές διαστάσεις.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί, χωρίς καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς και τις απειλές ανθρώπων ποτισμένων με μίσος, στοιχειώδεις και κατακτημένες με αγώνες δημοκρατικές ελευθερίες.