ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ο δεύτερος «βιασμός» από κανάλια - δημοσιογράφους


Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση με το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια, που σύμφωνα με τις κατηγορίες βίαζε και εξέδιδε 53χρονος καταστηματάρχης, «οικογενειάρχης», «εκκλησιαζόμενος», «φιλάνθρωπος», με πολλά φωτογραφικά ενσταντανέ με στελέχη της Ν.Δ. και γενικά άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας.
Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, αναφερόμενη στον δημοσιογραφικό χειρισμό της υπόθεσης τόνισε (στο MEGA) πως «επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν ‘’βιάσει’’ το παιδί ξανά και ξανά» εξηγώντας πως «βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του» και αυτό «έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του». Δεν έκρυψε τη δυσφορία της πως «έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές» εφιστώντας την προσοχή καθώς «είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης σχολιάζει σχετικά στο FB:
"Aν δεν στηθούν δημοσιογράφοι και κάμερες εξω απο το σπίτι της δωδεκάχρονης, αν δεν δώσουν λεπτομέρειες για την ταυτότητά της, αν δεν δούμε το πρόσωπο της εστω με μισοκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά, αν δεν μιλήσουν με τους συγγενείς για να μην λαθέψουμε για ποιό κορίτσι μιλάνε, τι ενημέρωση θα ήταν αυτή; Εχει αποδειχτεί άπειρες φορές πως οι περισσότεροι λατρεύουν τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και τα κοράκια της δημοσιογραφίας το γνωρίζουν καλά αυτό. Θέλω να πω οτι δεν είναι μόνο ένας ο φταίχτης για την δεύτερη διαπόμπευση του κοριτσιού..."