ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας στον ΕΔΟΕΑΠ


Λειτουργεί η νέα υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα, που στόχο έχει να συνδράμει αποτελεσματικά στις κοινωνικές και προνοιακές ανάγκες των ασφαλισμένων του Οργανισμού. Πρόκειται για το νέο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας και στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό.
Απευθύνεται κυρίως σε άτομα μοναχικά, άτομα που στερούνται άμεσου υποστηρικτικού περιβάλλοντος, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες. Επίσης, σε αστέγους, οικογένειες με μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε υγείας είτε κοινωνικής φύσεως (γονείς σε διάσταση, οικογενειακή βία, κακοποιήσεις, προβλήματα στη φοίτηση κ.λπ.) και χρήζουν υποστήριξης.
Ο κοινωνικός λειτουργός παρέχει, επίσης, συμβουλευτική σε θέματα εξαρτήσεων και ειδικής αγωγής, ενημερώνει για τις παροχές της κοινότητας διασυνδέοντας και παραπέμποντας τον ασφαλισμένο στην κατάλληλη υπηρεσία. Συνοδεύει τους ασφαλισμένους σε περίπτωση που αδυνατούν να προσέλθουν μόνοι τους σε νοσοκομεία, κλινικές, ιδρύματα και επισκέπτεται ασφαλισμένους κατ’ οίκον ή στις δομές όπου φιλοξενούνται, παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούνται οι ασφαλισμένοι που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα ή και οι οικείοι τους να επικοινωνούν απευθείας με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας στην τηλεφωνική γραμμή 2107264701 (9:00-17:00) ή ηλεκτρονικά στο email: pbouras@edoeap.gr