ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

O διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντά στην ΕφΣυν


Με επιστολή του στο efsyn.gr ο Διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Αιμίλιος Περδικάρης απαντά στον συντάκτη της Εφ.Συν. Δημήτρη Κανελλόπουλο για το σχόλιό του με τίτλο «ΑΠΕ-ΜΠΕ με περίεργους περιορισμούς».
Η επιστολή του Αιμίλιου Περδικάκη στο efsyn.gr:
"κ. Κανελλόπουλε,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα από εσάς τα «περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ». Όμως, είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας και ανήκουν σε άλλες εποχές, στις οποίες πιθανόν έχουν διαπρέψει οι (δήθεν) πληροφοριοδότες σας που κακώς εμπιστευτήκατε χωρίς να πράξετε το στοιχειώδες για να μην εκτεθείτε: να διασταυρώσετε την «είδηση»!
Ουδεμία «ντιρεκτίβα» δόθηκε λοιπόν, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά το πολιτικό ρεπορτάζ, για το οποίο διατυπώνετε αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως αποδεικνύει ο τρόπος γραφής σας και οι εικασίες για τον αριθμό των λέξεων που αφορούν, τάχα, την κάλυψη των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού, των υπουργών ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια ματιά στη ροή των ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ καταρρίπτει άλλωστε με πάταγο τον όποιο ισχυρισμό.
Όμως, το ίδιο αυθαίρετα - και σίγουρα κακόβουλα σ' αυτή την περίπτωση - είναι τα σχόλια περί «ελέγχου» των κειμένων, τα οποία δεν προσβάλλουν εμένα προσωπικά ως επικεφαλής, αλλά τους δεκάδες εργαζομένους του ΑΠΕ-ΜΠΕ και συναδέλφους σας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η προσπάθεια απαξίωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ ως εθνικού ειδησεογραφικού φορέα συνιστά αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Αρκετά με τα ψέματα, αρκετά με τη στοχοποίηση!
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο σε όλους μας λοιπόν εάν επιδεικνύατε την ίδια ευαισθησία για ν' αναδείξετε όσα θετικά συντελούνται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τελευταίο διάστημα και για τα οποία αντιλαμβάνομαι, δυστυχώς, πως οι (δήθεν) πληροφοριοδότες σας έχουν λόγους να μη θέλουν να τύχουν ευρείας δημοσιότητας.
Αιμίλιος Περδικάρης"