ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Jimmy Fallon σατιρίζει τον Μητσοτάκη γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει σάτιρα

 

Ο Jimmy Fallon "έπιασε" στην εκπομπή του και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Αλλά μας κάνει. Γιατί στη χώρα μας, η τηλεοπτική σάτιρα στα μεγάλα "συστημικά" κανάλια, είτε απουσιάζει, είτε γίνεται σπανίως.
Τώρα θα πείτε, πώς μπορούμε να μιλάμε για τηλεοπτική πολιτική σάτιρα, την ώρα που δεν υπάρχουν καν πολιτικά talk shows και εκπομπές ερευνητικής δημοσιογραφίας (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων), κάτι που θα έλεγε κανείς πως συνάδει πλήρως με τις θέσεις που λαμβάνει η ποιότητα του Τύπου της χώρας μας στις διεθνείς λίστες.
Πάμε όμως στο προκείμενο. Ο Fallon στα πλαίσια της τελευταίας του εκπομπής για το The Tonight Show Starring Jimmy Fallon που παίζεται στο αμερικανικό δίκτυο NBC, διάβασε τίτλους ειδήσεων και στη συνέχεια τους έκανε αντιπαραβολή με τίτλους ταινιών. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό λοιπόν, που αυτές τις ώρες βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η εκπομπή διάλεξε το εξής:  
"Ο επόμενος τίτλος είναι: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα ανακούφισης". Θα μπορούσε να ήταν: "Έρχεται στους κινηματογράφους το επόμενο καλοκαίρι: "Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο καινούργιος Mr Bean".
Ένας τίτλος που χαρακτηρίζει το όλον "παράδοξο", δηλαδή τα μέτρα ανακούφισης όπως ανακοινώθηκαν εν μέσω ενεργειακής κρίσης στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα τα μέτρα για τη στέγαση. Κατά την εκπομπή του Fallon πάντα, δεν το λέμε (μόνο) εμείς. Από εκεί και πέρα, οι λοιπές ομοιότητες, είναι συμπτωματικές.


Σημειώνεται ακόμη πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το παραπάνω απόσπασμα δεν θα αναπαραχθεί στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.

Κατά τα λοιπά η θεματική News & Improved, ακολουθεί το εξής μοτίβο: "Έχετε μήπως δει μια φωτογραφία στις ειδήσεις και αυτομάτως σκέφτεστε πως ο τίτλος θα έπρεπε να είναι διαφορετικός;". Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην ενότητα του Fallon που είχε και γενέθλια, σχολιάστηκαν ο Τζο Μπάιντεν, η Νάνσι Πελόζι, ο Μπόρις Τζόνσον αλλά και ο Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς και celebrities σαν τον Harry Styles. Οκ, μέτριο το χιούμορ αλλά τουλάχιστον κρατάμε τη προσπάθεια, που για να μην επαναλαμβανόμαστε, στα καθ' ημών τη ψάχνουμε με τα κιάλια, κυρίως στο διαδίκτυο.

Χρήστος Δεμέτης / News247