ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ξήλωσαν το άγαλμα-σύμβολο της πλατείας Εξαρχείων


Με ασπίδα τα σώματά τους, κάτοικοι των Εξαρχείων, προσπάθησαν να εμποδίσουν το ξήλωμα του εμβληματικού αγάλματος «τρεις έρωτες» όμως δεν τα κατάφεραν καθώς τα ΜΑΤ «επιτέλεσαν το έργο τους» διευκολύνοντας τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή σταθμού του μετρό.
Το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στους λιγοστούς, άρα πολύτιμους, ελεύθερους δημόσιους χώρους βρίσκει την σθεναρή αντίσταση των ΜΑΤ πάνω στην αστυνομοκρατούμενη πλατεία.
Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές με την κατηγορία της απείθειας ενώ η τύχη του αγάλματος παραμένει άγνωστη καθώς από τον Δήμο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τοποθετηθεί κάπου αλλού ή θα επιστρέψει στην πλατεία μετά την ολοκλήρωση των έργων.


Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την Πρωτοβουλία των κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στην κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο.