ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Mαταίωσε τη συνέντευξη γιατί η Αμανπούρ δεν φορούσε μαντίλα!


Ο  Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι αποχώρησε από την προγραμματισμένη συνέντευξή του με τη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, γιατί η δημοσιογράφος αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα. Ενώ κάθισαν ενώπιος ενωπίω, στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ιρανός πρόεδρος της είπε, μέσω συνεργάτη του, ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις αν δεν φορέσει μαντίλα, σε «ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπό του». Ωστόσο, η Κριστιάν Αμανπούρ του απάντησε πως όταν βρίσκεται στο Ιράν, φοράει μαντίλα, γιατί σέβεται τους κανόνες και τα ήθη της χώρας όσον αφορά την ενδυμασία και γιατί «διαφορετικά δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της ως δημοσιογράφος».
Και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καλύψει το κεφάλι της έξω από το Ιράν, όπου αυτό δεν απαιτείται.
Το αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος του Ιράν να σηκωθεί και να φύγει.
Μετά το συμβάν, η έμπειρη δημοσιογράφος, που έχει γεννηθεί στο Ιράν και μιλάει τα φαρσί άπταιστα, δήλωσε: «Αρνήθηκα πολύ ευγενικά για λογαριασμό μου και του CNN, και των γυναικών δημοσιογράφων παντού, γιατί η μαντίλα δεν είναι κάτι που απαιτείται».
Το περιστατικό αυτό καταγράφεται ενώ στο Ιράν κλιμακώνονται οι ταραχές που ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο νεαρής γυναίκας στο Ιράν και έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους. Η Μαχσά Αμινί συνεληφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια από την «αστυνομία ηθικής», επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.