ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Μέγιστη γκάφα και ατόπημα του ΒΒC: Εμφάνισε τον Παύλο ως… διάδοχο του βασιλικού θρόνου της Ελλάδας [video]


Μέγιστη γκάφα του BBC που για τα δεδομένα του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού οργανισμού συνιστά και ατόπημα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το βρετανικό δίκτυο, (με αφορμή τον θάνατο της Ελισάβετ) ο υιός του τέως, Παύλος, το ΒΒC, τόσο στην προαναγγελία της δημοσιογράφου όσο και στους εναλασσόμενους τίτλους στη βάση της οθόνης, τον ενεφάνισε να μιλά υπό την ιδιότητα του «Crown Prince» ήτοι υπό την ιδιότητα του… διαδόχου του… ελληνικού θρόνου.

Βεβαίως, τίτλοι ευγενείας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες, όπως ορίζει ο συνταγματικός μας χάρτης (άρθρο 4), πόσω μάλλον τίτλοι που παραπέμπουν σε αξιώματα σχετικά με τη Βασιλεία, η οποία έχει αμετακλήτως καταργηθεί με το πολιτειακό δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974.


Η προφανής ανοησία του BBC δεν έμεινε ασχολίαστη -σε όσους την πήραν χαμπάρι- στα social media ενώ τουλάχιστον απρεπής είναι και η στάση του Παύλου, ο οποίος δέχθηκε ασμένως να προσφωνείται με έναν τίτλο που ίσως υπάρχει μόνο στη φαντασία του.

- από το HellasJournal