ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Κόντρα Τατσόπουλου με μητροπολίτες - Χαρακτήρισε το σίριαλ για τον Παΐσιο«project αποβλάκωσης»


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και Mητροπολίτες για το «project αποβλάκωσης» όπως χαρακτήρισε ο συγγραφέας την σειρά του Mega, για τον Αγιο Παϊσιο. Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε  αμαδικά πυρά από ιεράρχες και εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και μήνυση από εκκλησιαστικό site εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου.
Εγραψε στο Facebook o Πέτρος Τατσόπουλος προ ημερών:
-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;
-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.
-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;
-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος έσπευσε να απαντήσει στον συγγραφέα αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Με λαϊκίστικη ρητορεία και απαράδεκτες διατυπώσεις ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να καυτηριάσει ό,τι αφορά την Εκκλησία, την Θρησκεία και την Πίστη. Αυτή το φορά βρήκε και πάλι ως θύμα των απόψεων και της ιδεοληψίας του το πρόσωπο του αγίου Παϊσίου, πιστεύοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιβεβαιώνει τον προοδευτισμό του και την διαφοροποίησή του από κάθε τι το εκκλησιαστικό και κατά τη γνώμη του οπισθοδρομικό. Και είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε διαφοροποίησή του, όμως η διακωμώδηση, η αήθη φρασεολογία και η ισοπεδωτική έκφραση του λόγου, με τρόπο ειρωνικό και δεικτικό, μάλλον έλλειψη διάκρισης υποδεικνύουν και αυτοπεποίθησης ως προς την αλήθεια των λεγομένων του.
Όταν κ. Τατσόπουλε δεν μπορείτε να βιώσετε αυτό το περιεχόμενο της πίστης, καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση”.
Και ο Πέτρος Τατσόπουλος επανήλθε:
"Μητροπολίτη, δεν σκοπεύω να σιωπήσω. Δεν σιώπησα ποτέ, δεν θα σιωπήσω και τώρα. Ο καιρός που σιωπούσαμε μπροστά στους μητροπολίτες παρήλθε. Ζούμε στον 21ο αιώνα. Ζούμε στη χώρα που γέννησε τον ορθό λόγο και τη δημοκρατία. Στη χώρα που τίμησε όσους ανάλωσαν τη ζωή τους για να κατανοήσουν τον κόσμο και δεν επαναπαύτηκαν στην πίστη κανενός. Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στον σκοταδισμό και στις δεισιδαιμονίες του δικού σας μεσαιωνικού κόσμου, όσα λεφτά και αν ρίξετε σε τηλεοπτικές παραγωγές (είναι κοινό μυστικό πως, πίσω από την παραγωγό εταιρεία του "Αγίου Παϊσιου", το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός ή Βατοπαιδινός, βρίσκεται η Μονή Βατοπαιδίου), όσα λεφτά και αν κερδίσετε από τηλεοπτικές παραγωγές. Τη δική μου σιωπή, ωστόσο, καθώς και τη σιωπή όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα, Μητροπολίτη, δεν θα μπορέσετε να την εξασφαλίσετε. Αρχίστε να το συνηθίζετε".
 

Στη συνέχεια ήρθε μια μήνυση από  εκκλησιαστικό site, που επικαλείται άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου και εγκαλεί τον συγγραφέα για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους. Ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε: 
Τελευταία φορά με μήνυσε η Χρυσή Αυγή. Λέτε να φοβηθώ τις απομιμήσεις της;
 

Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος επανήλθε με νέα ανάρτηση για τη μήνυση η οποία είχε ως τίτλο: ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ:
ο βλέπετε. Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Μου έκανε μήνυση, λέει, το EkklisiaOnLine για την "αποβλάκωση" που δήλωσα ότι καλλιεργεί η... απερίγραπτη τηλεοπτική σειρά του "Άγιου Παϊσιου". Ποιος; Το EkklisiaOnLine! Από τον καιρό της Χρυσής Αυγής είχαν να με μηνύσουν. Και αφού σηκώθηκα από το πάτωμα, όπου είχα κυλιστεί από τα γέλια, θυμήθηκα την προπέρσινη ανάρτηση του Δημήτρη Αλικάκου, στο πικ της πανδημίας, όπου το EkklisiaOnLine συνιστούσε να μην φοβόμαστε την κατάποση της θείας κοινωνίας, ακόμη και αν κάποιος κακόβουλος την ανακατέψει με... δηλητήριο. Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα υποκείμενα στο δικαστήριο. Ειλικρινά, ανυπομονώ".
 
Κριτική στον Τατσόπουλος άσκησε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που είπε ότι "οι χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις Τατσόπουλου αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται πίστη των συνανθρώπων του"
Ο συγγραφέας απάντησε με ανάρτηση φωτογραφίας του ιεράρχη του Πειραιά με τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής και έγραψε πάλι σε στιλ (φανταστικού) διαλόγου: 
 -Σεβασμιότατε, αληθεύει ότι η κριτική του Τατσόπουλου στην τηλεοπτική σειρά του "Αγίου Παϊσιου" είναι χαμηλού επιπέδου; 
 -Χαμηλοτάτου, τέκνο μου. 
 -Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το βιολί. Ο κόσμος θα χάσει την πίστη του στην τέχνη. 
 Τελευταίο μέτωπο για τον Πέτρο Τατόπουλο, με αφορμή τα όσα είπε για την σειρά για τον Άγιο Παΐσιο, είναι από την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείαςπου τον εγκαλεί για "αήθη και αχαρακτήριστη φρασεολογία που ειρωνεύεται και διακωκωδεί την ορθόδοξη πίστη". 
Ο Π. Τατσόπουλος απάντησε λακωνικά: "Ένας, ένας, παιδιά, μη σπρώχνεστε...".