ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

KEΔ: Θεσμική εκτροπή με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ και στο βάθος η ψήφος των αποδήμων


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για κυβερνητική άλωση στα δημόσια Μέσα ενημέρωσης. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" (ΚΕΔ) σχολιάζοντας:
"Mε την απόφαση της για λουκέτο στα βραχέα και χωρίς στο εξής την εκπομπή « Φωνή της Ελλάδος» τίμησε η διοίκηση της ΕΡΤ την χθεσινή παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα κατεδάφισης κεραιών και δικτύων μεσαίων κυμάτων της ραδιοφωνίας , που γίνονται οικόπεδα- φιλέτα για real estate που κάποιοι φαίνεται ότι ήδη περιμένουν.
Πρόκειται προφανώς για ένα ευρύτερο σχέδιο που περιλαμβάνει και την ΕΡΤ για έλεγχο της ενημέρωσης με όρους αγοράς και επικράτησης της διαπλοκής, που αυτή την φορά περιλαμβάνει και την ομογένεια και εν όψει των εκλογών το μεγάλο στοίχημα με την ψήφο των αποδήμων και άλλες ενδεχομένως εξελίξεις.
Την περίοδο του «Μαύρου της ΕΡΤ» ( 2013-15) παράλληλα με την χειραγώγηση της κοινής γνώμης στην οποία επιδόθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, άνοιξε ο δρόμος για την εγκαθίδρυση καθεστώτος από την Digea. Συμπληρώθηκε όμως με το νόμο Βρούτση και τις εργασιακές διατάξεις στα μέτρα των καναλαρχών.
Τώρα, με την απόφαση της ΕΡΤ, ο κωδικός ομογένεια και η συμμετοχή των αποδήμων για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία, με διαχείριση από ιδιώτες παρόχους, μπορεί να έχει μονοπωλιακή αξιοποίηση που εξυπηρετεί τις κυβερνητικές επιλογές και υπόγειες συμφωνίες.
Μόνο τυχαία όμως δεν μπορεί να είναι η παράδοση υποχρεωτικά ενός μεγάλου κοινού (14 εκατομμύρια Ελλήνων ομογενών σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κ.α., σε φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό καθώς και σε πλήθος Ελλήνων εργαζομένων εκτός συνόρων, όπως ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία και οδηγών φορτηγών που ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη. απόδημοι, Ελληνικά πληρώματα , ναυτικοί, εργαζόμενοι κ.α.), σε digital ενημερώσεις τρίτων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας σε περίοδο μάλιστα ιδιαίτερης έντασης και πολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.
Στο πλαίσιο αυτό είναι άκρως επικίνδυνη και για τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ η απόφαση της ΕΡΤ αλλά και η θεσμική εκτροπή που επιχειρείται στα δύο βασικά δημόσια Μέσα ενημέρωσης.
1. Στην ΕΡΤ με την προκλητική και βάναυση παραβίαση του συνδικαλιστικού δικαιώματος από τον πρόεδρο της , που με εμφανείς αλλά και περιφερειακές κινήσεις επιχειρεί να χειραγωγήσει τον τρόπο εκλογής εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας. Έχουν προηγηθεί όμως και άλλες αποφάσεις του ΔΣ για εργασιακά και άλλα ζητήματα στο τομέα της ενημέρωσης.
2. Στο ΑΜΠΕ ΑΕ ( Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων) με την προσθήκη, δύο επιπλέον κομματικών μελών στο Δ.Σ, η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει πλήρως -και ασφυκτικά- τη διοίκηση του πρακτορείου, αφού μέχρι τώρα η πλειοψηφία ανήκε στους θεσμικούς εκπροσώπους.
Το ζήτημα χειραγώγησης στην ΕΡΤ καθώς και στο ΑΠΕ, απασχολεί εκ νέου. μετά τις αποκαλύψεις της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα λόγω της εποπτείας που ασκεί στη λειτουργία τους η γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού.
Με εξαίρεση την σφοδρή αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ στην ΕΡΤ αλλά και των εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, των εργαζομένων και ακαδημαϊκών στο ΔΣ του ΑΠΕ, οι εκπρόσωποι από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις Σύριζα και ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ που έχουν την ευθύνη της συνδιοίκησης απλώς κρύβονται.
14/02/22
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"