ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

«Νέα ΕΣΗΕΑ»: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός


H ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ και η θέση της για το προεδρείο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών:
"Είπαμε όχι στην σύμπραξη που θέλει μειώσεις μισθών. Είπαμε όχι στην σύμπραξη των εργοδοτών. Η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. πήγε με ξεκάθαρη θέση:
  • Συμμετέχει σε προεδρείο αναλογικό αντιπροσωπευτικό αλλά με κανόνες και δεσμεύσεις
  • Εναλλακτικά συμμετέχει σε προεδρείο στο όποιο όμως δεν θα είναι μέσα η Συσπείρωση.
Η απόφαση μας να μην δεχθούμε να συνεργαστούμε με την Συσπείρωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ζητάει μειώσεις μισθών εργαζομένων κάτι πρωτοφανές για σωματείο εργαζομένων. Επίσης αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κλάδου κατά το δοκούν. Με την συγκεκριμένη παράταξη μας χωρίζουν πολλά. Φαίνεται όμως ότι μας χωρίζουν πολλά και με τους Ενωμένους δημοσιογράφους παρά την προσπάθεια μας να υπάρξει συνεργασία για το καλό του κλάδου δεν πήραμε απάντηση όμως, εμείς τολμήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση, οι Ενωμένοι όχι. Η Μαρία Αντωνιάδου επέλεξε να υποκύψει στα θέλω του Σταυρού Καπάκου.
Από τη θεσμική μας θέση, αυτής της αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουμε:
  • 1. Θέλουμε πραγματικές ΣΣΕ και όχι ΚΥΑ για τους μισθούς στα δημόσια μέσα
  • 2. Βάση εκκίνησης για ΣΣΕ στα ιδιωτικά μέσα είναι η συλλογική σύμβαση που έληξε το 2009.
  • 3. Δεν θα δεχθούμε καμία λογοκρισία στο δημοσιογραφικό λειτούργημα από όπου και αν προέρχεται.
  • 4. Δεν διαπραγματευόμαστε μειωση του 2% στην εισφορά του ΕΔΟΕΑΠ.
  • 5. Ζητάμε ξεκάθαρα απαντήσεις για όλα τα οικονομικά της ΕΣΗΕΑ. Θα ελέγχουμε και το τελευταίο ευρώ που βγαίνει από τα ταμεία.
  • 6. Θα είμαστε το πλευρό όλων των εργαζομένων όπου και αν ανήκουν είτε μας ψήφισαν είτε όχι.
  • 7. Καμία απώλεια θέσης εργασίας. Θεωρούμε ντροπή οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι να πανηγυρίζουν γιατί λέει οι εργαζόμενοι στα κανάλια δεν μειώθηκαν κατά 120 αλλά κατά 60.
Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός. Δεσμευόμαστε ότι πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον του κλάδου . Μένουμε σταθεροί στις αρχές μας. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της ενημέρωσης των μελών της ΕΣΗΕΑ. Δεν θα καλύψουμε και δεν θα συγκαλύψουμε τις αμαρτίες κανενός. "