ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ποιος εισηγείται σε ποιον για τα μέτρα;


Με «μπαράζ» θετικών ειδήσεων φαίνεται ότι το Μαξίμου επιχειρεί να κατευνάσει την οργή της κοινωνίας για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τη διαχείριση της πανδημίας. Εκτός από υποσχέσεις και διαρροές για νέα σειρά παροχών, η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επενδύσει ξανά, προκειμένου να λειτουργήσει αποσυμπιεστικά για τους πολίτες.
Πως μπορεί άλλωστε να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας έσπευσε τάχιστα να βγάλει σήμερα ανακοίνωση λίγη μόλις ώρα μετά τις διαρροές για τις προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων περί άρσης ορισμένων από τα απαγορευτικά μέτρα.
Ο κ. Πλεύρης, πάντως, στην ανακοίνωσή του ίσως και να βιάστηκε, καθώς φαίνεται να ομολογεί ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που εισηγείται στην επιτροπή τι να εισηγηθεί στην κυβέρνηση και εκείνη με τη σειρά της να αποφασίσει για τα μέτρα που εισηγήθηκε να της εισηγηθούν...
Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή. Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν. Ποιος εισηγείται για τα μέτρα κατά της πανδημίας;
Η ανακοίνωση του υπουργού αναφέρει χαρακτηριστικά:
Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.
Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.
Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.
Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».
Χ.Κ./ ΕφΣυν