ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Συνέντευξη Τύπου στη μνήμη του εκλιπόντος δημοσιογράφου Τάκη Διαμαντή


Την Τετάρτη16/2, στις 12 το μεσημέρι στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ στην αίθουσα Γεωργίου Αναστασόπουλου η σύντροφος του εκλιπόντος δημοσιογράφου Τάκη Διαμαντή, συνταξιούχος δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου θα δώσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του και την κατάσταση που επικρατει στα δημόσια νοσοκομεία. 
Στην συνέντευξη θα παρευρεθεί να μιλήσει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτριος Κούβελας και ο δικηγόρος και μέλος της Κίνησης για την Ελευθερία Δημήτρης Μπελαντης.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Τάκη Διαμαντή αναφέρει:
"Θλίψη στην ελληνική δημοσιογραφία προκάλεσε η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου δημοσιογράφου Ευστράτιου (Τάκη) Διαμαντή, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου σε ηλικία 80 ετών.
Ο Τάκης Διαμαντής γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1942. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στη Δημοσιογραφική Σχολή «ΟΜΗΡΟΣ» ενώ παράλληλα ασκούσε διάφορα επαγγέλματα για να βιοποριστεί. Το 1968 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία αμισθί, ως βοηθός ρεπόρτερ στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και ταυτόχρονα μαθήτευσε στο εξωτερικό δελτίο της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ». Το 1969 προσελήφθη στην οικονομική εφημερίδα «ΧΡΗΜΑ», μετά το κλείσιμο της οποίας μεταπήδησε στο εξωτερικό δελτίο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», έως το 1971. Συνέχισε την πορεία του στον περιοδικό Τύπο και από το 1978 κι έπειτα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ως ανταποκριτής στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ενώ συνεργάστηκε, επίσης, με τη Deutsche Welle, και τις εφημερίδες «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» και «ΕΘΝΟΣ». Εργάστηκε στο εξωτερικό δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης επί σειρά ετών και διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΑΝΤΙ» έως το 2008. Μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Ο Τάκης Διαμαντής υπήρξε υπόδειγμα ήθους και συνέπειας και επέδειξε ανεπτυγμένο αίσθημα συναδελφικής αλληλεγγύης καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Ήταν ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας και ένας άνθρωπος με έμφυτη ευγένεια, ευθυκρισία και αρτιότητα χαρακτήρα.
Το Δ.Σ. συλλυπείται τους οικείους του, τον μονάκριβο γιο του και την σύζυγο και συνοδοιπόρο του δημοσιογράφο Μαρίνα Βήχου και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ακόμα έναν εκπρόσωπο της παλιάς καλής γενιάς των λειτουργών του Τύπου.
Η αποτέφρωση της σορού του Τάκη Διαμαντή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στη 1.30 μ.μ., στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας."