ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μας μπερδεύετε, κυρία Παγώνη...


Το κλίμα ευφορίας των ημερών το έχουμε ξαναζήσει, και όχι μόνο μία φορά. Δηλαδή το κλίμα από την (ψευδ)αίσθηση ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται στην έξοδο. Αλλά, βέβαια, η πανδημία είναι εδώ και δεν τηντρομάζουν τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ στους δρόμους που εντοπίζουν περιχαρείς πολίτες να εκδηλώνουν μπροστά στις κάμερες τον ενθουσιασμό τους για την άρση των μέτρων. Τα οποία χαλάρωσαν και ας ήταν επί της ουσίας χαλαρωμένα. Όπως έχουν χαλαρώσει και οι έλεγχοι. Μια βόλτα στην αγορά θα πείσει όποιον θέλει να το ψάξει, ότι όλο και λιγότερο οι επαγγελματίες ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή, και αν το ζητούν, δεν το διασταυρώνουν με την ταυτότητα του φέροντος. (Όσο για τους όρθιους δεν το συζητάμε: οι καθήμενοι έχουν σηκωθεί στα μπαρ πολύ πριν από την άρση των μέτρων).
Και ενώ τα κρούσματα καθημερινά κινούνται γύρω στις είκοσι χιλιάδες, οι νεκροί κοντά στους εκατό και οι διασωληνωμένοι παραμένουν εκατοντάδες, η αβεβαιότητα εξακολουθεί. Οι επιστήμονες διαφωνούν συμφωνώντας (ότι ο κίνδυνος δεν έχει μειωθεί) και μας μπερδεύουν. Μικρό παράδειγμα. Είναι ακόμα υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού –μέσα έξω; Τυπικά είναι. Ουσιαστικά η χρήση της επαφίεται στην καλή θέληση των πολιτών. Σύγχυση! Η οποία μεγαλώνει όταν ο κόσμος ακούει τη Ματίνα Παγώνη, στο Σεμνά και ταπεινά των Πετρόπουλου-Κακούση στον Alpha 98,9, να λέει ότι θα αργήσουμε πολύ να βγάλουμε τη μάσκα και τη θεωρεί απολύτως απαραίτητη στους εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι και στους εξωτερικούς. Η δήλωσή συμπεριελήφθη στα δελτία ειδήσεων του ραδιοσταθμού που ακολούθησαν και το μπέρδεμά μας μεγάλωσε, κυρία Παγώνη.

Harddog