ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Η σφαγή στο Αλιέντε στην «Αφύλαχτη Διάβαση»


Η «Αφύλαχτη Διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη, παρουσιάζει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στις 13:00, την συγκλονιστική ιστορία για τη σφαγή στη συνοριακή πόλη Αλιέντε του Μεξικού από.. το καρτέλ ναρκωτικών Λος Ζέτας το 2011.
Το Αλιέντε βρίσκεται στα σύνορα με τις ΗΠΑ κοντά στη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας, το Σαν Αντόνιο. Εκεί εδρεύει ένα από τα πολυπληθέστερα παραρτήματα της DEA (Drug Enforcement Administration), της αμερικανικής δηλαδή Δίωξης Ναρκωτικών. Μία νοητή ευθεία ενώνει τις δύο πόλεις στο χάρτη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η δίοδος, η συνήθης διαδρομή που επιλέγουν τα καρτέλ του Μεξικού για να περάσουν τα ναρκωτικά στης ΗΠΑ.
Η σφαγή στο Αλιέντε είναι η χειρότερη μορφή καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέβη ποτέ στο Μεξικό, σε μία χώρα που οι εξαφανίσεις πολιτών και οι δολοφονίες είναι ρουτίνα. Ένας βραχύβιος κύκλος αίματος, κράτησε μόνον τρεις ημέρες, κατά τον οποίο η εγκληματική ομάδα Λος Ζέτας απήγαγε, δολοφόνησε και αργότερα έκαψε τα πτώματα τουλάχιστον 300 πολιτών. Τα θύματα ήταν κυρίως από το Αλιέντε αλλά και από κοντινές κωμοπόλεις όπως η Βίλα Ουνιόν και το Πιέδρας Νέγκρας, 35 μίλια βορειότερα, ακριβώς απέναντι από τη συνοριακή πόλη Eagle Pass (το πέρασμα του αετού) του Τέξας.
Η «Αφύλαχτη Διάβαση» του Πρώτου Προγράμματος με τον Θωμά Σίδερη, παρουσιάζει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στις 13:00, την συγκλονιστική ιστορία για τη σφαγή στη συνοριακή πόλη Αλιέντε του Μεξικού από το καρτέλ ναρκωτικών Λος Ζέτας το 2011.  
Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει το χρονικό της σφαγής, καθώς και μαρτυρίες και τεκμήρια μέσα από το υλικό της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μεξικού (CNDH).
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης