ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Να «ανοίξει» η μικτή ζώνη στα γήπεδα ζητούν οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ


Στις παράπλευρες απώλειες που έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στον χώρο του Αθλητισμού ήταν και η κατάργηση.. της μικτής ζώνης στους αγωνιστικούς χώρους.
Σημαντικό μέρος των περιοριστικών μέτρων έχει αρθεί, όμως δεν έχει επανενεργοποιηθεί ο θεσμός της μικτής ζώνης στα γήπεδαμε συνέπεια να παραμένει δύσκολη η εργασία των αθλητικών συντακτών η οποία έτσι κι αλλιώς πραγματοποιούταν κάτω από κακές συνθήκες, όπως υπογραμμίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
Ο σύνδεσμος των αθλητικογράφων αναγνωρίζει ότι ο Αθλητισμός είχε κι αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα από τα προληπτικά μέτρα εξαιτίας «αόρατου εχθρού», σημειώνει δε ότι τα μέλη του «εργάζονται κάτω από κακές συνθήκες και με πολλούς περιορισμούς».
Θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και απευθύνει αίτημα στην Superlegue αρχικά να πάψει ο «αποκλεισμός» από τη μικτή ζώνη των γηπέδων.
Ο ΠΣΑΤ σε σχετική ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του «αποφάσισε να στηρίξει τους συναδέλφους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, δηλαδή μέσα στα γήπεδα και προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν ρεπορτάζ και να πάρουν δηλώσεις από τους ποδοσφαιριστές. Θα απευθυνθούμε λοιπόν αρχικά στην Superleague ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα η μικτή ζώνη των γηπέδων, δηλαδή ο χώρος όπου οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ συναντούσαν τους παίκτες, δεν λειτουργεί με συνέπεια να μην είναι εύκολη η δουλειά των δημοσιογράφων».
«Από την ώρα που οι αθλητικοί συντάκτες τηρούν με ευλάβεια το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν είναι δυνατόν να είναι αποκλεισμένοι από τη μικτή ζώνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.